Најновије

КРВАВА КЛАНИЦА ИЗМЕЂУ ЏИХАДИСТА: Југ Сирије поприште најбруталнијих окршаја до сада! (МАПА)

Велики сукоби су избили између милитаната Слободне сиријске војске (ФСА) и бораца Исламске државе (ИД) у провинцији Дара у јужној Сирији. Према изјавама, сукоби су у току у насељима Хаит, Алашари и ал-Шеик Сајад.

Терористи Исламске државе у Дари (Фото: Јутјуб)

Ситуација се развија услед извештаја о преговорима између ФСА и сиријске владе о могућем договору о помирењу у тој области. Ако се не постигне договор, сиријска војска прети покретањем војне операције у тој области.

Тренутно, сиријско-руска делегација и представници локалних милитаната преговарају о могућем споразуму о помирењу у тој области. Договор ће омогућити снагама сиријске владе да поврате контролу над том зоном и да дозволе милитантима да реше своје проблеме или да се повуку у друга подручја која припадају милитантима.

Међутим, уколико се не постигне договор, Сиријска арапска војска (САА) и њени савезници ће бити приморани да спроведу војну опцију. У овом случају, гранични прелаз Насиб и околне области ће вероватно постати прва мета напредовања САА.

Као и увек, владине снаге ће се ослањати на масовне артиљеријске и ваздушне ударе и предност у војној опреми. Дана 23. маја Иран је званично објавио да снаге те земље неће учествовати у операцији. Према томе, Израел неће имати оправдања за евентуалне нападе против САА на том подручју.

Чим се гранични прелаз Насиб ослободи, владине снаге ће се фокусирати на милитанте који се налазе у близини Голанске висоравни.

Русија је појачала активност морнарице у међународним водама близу Норвешке, а њени војни капацитети изазивају забринутост, изјавио је командант норвешке флоте. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

10 ствари које нисте знали о Исламској држави (ИСИС)

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА