Најновије

ОДБРАНА ОД ХЕМИЈСКИХ НАПАДА: "Балкански одговор 2018" (ВИДЕО)

У Крушевцу одржана Мултинационална цивилно-војна вежба "Балкански одговор". Акценат на способности ВС у отклањању последица хемијског напада

Војска Србије (Фото: Јутјуб)

Тачно 370 припадника оружаних снага и цивилних служби учествовало је у Мултинационалној вежби АБХО "Балкански одговор 2018" на полигону "Равњак" у Крушевцу, где се данас водила жестока борба против терориста, који су минирали фабрику, напали насељено место и у тајности "оперисали" у лабораторији за производњу хемијских и биолошких агенаса и наркотика.

Учествовали су припадници Међународне организације УН за забрану хемијског оружја и оружаних снага Аустрије, Белорусије, Мађарске, Македоније, Црне Горе, Шпаније и Србије, затим МУП, волонтери Црвеног крста, локалне болнице и дома здравља...

- Овде су армије које представљају земље које често мисле различито о многобројним стварима, али све мисле потпуно исто када су у питању борба против тероризма и очување живота - казао је министар одбране Александар Вулин.

Начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић опомиње на опасности уколико оружје за масовно уништавање дође у руке оних који имају циљеве уништавања живота и добара:

- Ми смо данас приказали способности Војске Србије и других структура земље да се супротставе и интервенишу у отклањању последица посебно од употребе хемијског оружја.

Диковић: Србији увек на располагању

Увек сам на располагању Србији, јер какав бих ја био војник или какав би то било који војник Војске Србије био који није спреман да се стави на располагање својој држави - изјавио је данас начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, који је ове недеље испунио законски услов за пензионисање.

На питање о могућем пензионисању Диковића, министар одбране Александар Вулин је казао:

- Начелник Генералштаба је један изузетан војник, човек који је водио нашу војску и води нашу војску на најбољи могући начин. Одлуку о томе доноси врховни командант Војске Србије, господин Александар Вучић, све остало су формалности. Та одлука биће донета водећи рачуна о интересима ВС.

Да ли власт у Србији пристаје на формирање тзв. Војске Косова у замену за ЗСО? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА