Најновије

УСТАНИ ЗА КОСОВО: „Стоп” Вучићу да издају Косова „прошверцује” кроз свој лажни референдум или изборе за Уставотворну скупштину!

Истински народни референдум за одбрану Косова и Метохије у државно-правном оквиру Србије, са јасним и недвомисленим питањем, најбољи је правни и политички лек против преварног назови-референдума, који Александар Вучић стидљиво најављује и чије би резултате он сам „тумачио” онако како одговара њему и његовим налогодавцима — саопштила је Народна иницијатива "Устани за Косово", која, у складу са Уставом Републике Србије и Законом о референдуму, не одустаје од прикупљања 100.000 потписа грађана неопходних за одржавање народног референдума на коме ће грађани одговорити на питање: „Да ли сте за прихватање „правнообавезујућег споразума” између Републике Србије и такозваног „Косова” којим се тој самопроглашеној, лажној „држави” омогућава улазак у Уједињене нације?”

Народна иницијатива "Устани за Косово" (Фото: Устани за Косово)

— С обзиром на потпуну контролу Александра Вучића над Владом и Скупштином Србије, једино грађани кроз народну иницијативу и расписивање референдума са питањем које подржи 100.000 бирача могу спречити потписивање издајничког „правно обавезујећег споразума”. Такво свенародно изјашњавање ће уједно осујетити и покушај режима да издају Косова и Метохије „прошверцује” кроз евентуално расписивање избора за Уставотворну скупштину — оцењују из Иницијативе.

— Овом иницијативом, која је најдоступније и најделотворније правно и политичко средство којим грађани могу да одбране Устав и опстанак Косова и Метохије у саставу Србије, ми истовремено охрабрујемо и све оне искрене патриоте који су забринути могућношћу да би Вучић, као главни албански лобиста на Балкану, могао да злоупотреби институцију референдума. Чак и да режим распише свој квази-референдум, нема законске препреке за нас као грађане да скупимо 100.000 потписа у оквиру народне иницијативе. Онда ће Србија имати два референдума, при чему ће наш, народни и истински, однети правну и моралну превагу, јер је његово питање јасно одређено, а тиче се управо издајничког „правно обавезујућег споразума” — закључује Народна иницијатива "Устани за Косово".

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун каже да ће, ако се постигне споразум са Приштином који би регулисао коначни статус Космета, бити неопходно да се грађани Србије изјасне о томе. Више сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Беседа у манастиру Сланци народне иницијативе “Устани за Косово”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА