Најновије

Некадашњи саветник Слободана Милошевића показао карту по којој се планира подела Македоније између Бугарске и Албаније (ВИДЕО)

Некадашњи саветник Слободана Милошевића, Звонимир Трајковић, показао је македонском новинару Васку Ефтову у емисији "Во центар" карту Македоније подељену између Бугарске и Албаније, за коју каже да је из "немачких обавештајних извора".

Звонимир Трајковић (Фото: Јутјуб)

Трајковић је у емисији "Во центар" говорио о операцији "Врућ ветар", која је требала да уследи одмах након агресије НАТО пакта на Србију, по којој је требало да дође до поделе и нестанка Македоније.

Он је познатом македонском новинару испричао анегдоту са састанка Милошевића и Лорда Овена из 1996. године, на ком је Овен упитао Милошевића "колико мисли да ће Македонија да опстане", на шта му је Милошевић одговорио да "мисли да ће опстати 10-15 година". На то му је Овен рекао "много им дајете, неће више од 5-6 година".

Овен је 1996. године био упознат са том картом подељене Македоније.

- Лорд Овен је тада рачунао да ће 2000 - 2001. године "Врућ ветар" очистити Македонију. Зато се и догодила побуна Шиптара 2000. године, и зато сте били приморани да правите "Охридски споразум"- рекао је Трајковић.

Трајковић се осврнуо и на преврат који се десио у Македонији.

- Доказак Заева је кошта између 30 и 45 милиона долара. Америка и Запад су дали те паре да дође до ове промене у Македонији- рекао је он.

Прочитајте ОВДЕ које две земље су против отпичињења преговора са Македонијом за чланство у ЕУ чак и ако промени име.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА