Најновије

Ево зашто треба да једете сланину! Стручњаци за храну шокирали Србе открићем!

Све што су вам причали о сланини заборавите, јер сланина је у 2018. години проглашена за супер храну!

Илустрација (Фото: pixabay)

Већ годинама уназад владају приче да треба избегавати свињетину и црвено месо, али ове године такве тврдње одлазе у заборав јер је сланина на листи здравих и неопхопдних намирница у 2018. години.

Стручњаци су до недавно сматрали да је сланина један од окидача за дијабетес, висок притисак и срчани удар, али ове године она је проглашена за супер храну.

Стручњаци истичу да је здраво јести сланину у умереним количинама, али будите опрезни при куповини и купујте само проверену сланину која не садржи опасне нитрите.

Сланина је одличан извор протеина, аминокиселина и подстиче изградњу мишићног ткива. Такође, сланина садржи малу дозу здравих угљених хидрата које враћају телу снагу и регенеришу метаболизам.

Поред сланине на листи супер намирница за 2018. годину налазе се и печурке, орахово уље, аронија, као и неке мање приступачне намирнице попут тигровог ораха и брашна тапиоке.

Кору наранџе сви бацамо, а она лечи 8 врста болести, спречава појаву канцера, регулише крвни притисак, топи килограме! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Лепа и срећна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сазнајте зашто треба јести сланину

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА