Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА: Израел одговорио на палестинске ракете, кажу, најмоћнијим нападом у четири године

Израелски премијер, Бењамин Нетанијаху, оптужио је организацију Хамаса за недавне нападе, обећавајући да ће узвратити "силом". На Израел је испаљено 28 ракета, од којих је већина, како тврде пресретнута.

Израел и Хезболах (Фото: Паблик/Правда)

"ИДФ ће снажно реаговати на напад од стране Хамаса и исламског џихада из Газе", рекао је он на конференцији на северу Израела.

Према ИДФ-у, након изјаве Нетанијахуа, израелске ваздухопловне јединице су погодиле најмање 35 мета на положајима покрета исламског џихада у јужној Гази, за који Израел верује да стоји иза напада. Касније је ИДФ изјавио да су напади које је извршио најјачи у последње четири године.

ИДФ је навела шест војних јединица, складишта за складиштење муниције, поморски и копнени штаб међу нападнутим метама.

Израелски министар одбране Авигдор Либерман је коментарисао ово питање, рекавши да су напади против Газе "само почетак".

"Данас у подне, масовно и снажно смо напали терористичку инфраструктуру, укључујући и додатни тунел, преко пута Газе. Хамас и исламски џихад већ су платили велику цену, а рачун им је управо представљен. Немамо намеру да их пустимо да им то прође", додао је Либерман.

Након активирања система, ИДФ је пријавио још два ракетна напада из Газе која су пресретнута системом противракетне одбране.

Током дана сирене су се чуле у пет наврата у насељима дуж границе са Газом - Хоф Аскелон, Ескол, Шар Ханегев и Мерцхавим, индустријском подручју Ашкалон и Сдеротом.

Прочитајте ОВДЕ све о палестинском нападу на Израел.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Израелци су веома драматично пренели све детаље палестинског напада.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА