Најновије

ХАРАДИНАЈ: Тачи и Вучић разговарају о подели Косова?

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је данас да му није познато да председник привремених косовских институција, Хашим Тачи и председник Србије Александар Вучић воде тајне преговоре о подели косовске територије.  

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Харадинај је у парламенту, на питање заменика председника опозиционог ДСК, Дритона Селманаја, да ли је свестан да Вучић и Тачи воде тајне разговоре о подели Косова, рекао да је дијалог са Београдом "осетљиво питање" и да је зато предлог платформе о дијалогу достављен парламенту, те да је за то сада надлежна Скупштина, а не влада, односно премијер.

- Имамо редовне консултације са председником и ја сам заинтересован за дневни ред дијалога, не знам да је било тајних разговора. Поменута је подела (Косова) од доносилаца одлука, али пре свега као идеја која може доћи од Србије.  Мој став о том питању је јасан, то би била трагедија, и ја тај став нисам променио. Молио сам политичке партије да не брину и да је управо то разлог због које је предложена платформа за дијалог која је достављена парламенту и више није посао Владе, већ ваш - рекао је Харадинај, пренео је портал Ljajmi.net.

У полемици са Селманијем о томе да ли је платформа посао владе или парламента, Харадинај је инсистирао да је платформа за дијалог посао косовске скупштине.

Харадинај je изјавио да је, након депортације шесторице турских држављана са Косова, био спреман да поднесе оставку.

- Због тог инцидента Косово је изгледало као марионета Турске - рекао је Харадинај у интервјуу за "КТВ", наводи се у Унмиковом дневном прегледу штампе.

По питању нормализације односа Београда и Приштине, он је рекао да би била добра идеја да косовски председник Хашим Тачи води тај процес, јер "има више слободног времена".

Харадинај се, како је рекао, не противи ни придруживању лидера Покрета "Самоопредељење" Аљбина Куртија преговарачком тиму.

Шест држављана Турске, који су радили у школама на Косову, депортовани су 29. марта у земљу порекла мимо уобичајене процедуре, а реч је наводно о следбеницима верског лидера Фетулаха Гулена, којег званицна Анкара потражује због тврдње да је организатор пуча, који се у Турској догодио половином јула 2016.

Прочитајте ОВДЕ зашто НАТО опет прети Србији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Харадинај: Дијалог има смисла само уз признање!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА