Најновије

ЛИГА ЕВРОПЕ: Коста херој Атлетика, Марсеј после продужетака сломио Салцбург

За титулу у Лиону бориће се Атлетико Мадрид и Марсеј.

Играчи Атлетика Фото: Бета/АП

Једини гол постигао је Дијего Коста у другом минуту надокнаде времена првог полувремена. Атлетико се пласирао у финале укупним резултатом 2:1, пошто је у првој утакмици у Лондону било 1:1.

Атлетико је имао прву шансу на утакмици у шестом минуту, када се Коста ослободио чувара и искоса са десне стране шутирао поред гола. После тога повредио се играч лондонског тима Лоран Кошчелни па га је заменио Калум Чејмберс.

Према британским медијима, Кошчелни је покидао ахилову тетиву, одсуствоваће неколико месеци и пропустиће Светско првенство.

У 27. минуту Арсенал је направио добру прилику, Александар Лаказет је прошао по левој страни и послао лопту пред сам гол, али је у последњем тренутку Дијего Годин успео да избаци лопту.

После тога Атлетико је преузео иницијативу, у 37. минуту из волеја је покушао Коке, а минут касније и Антоан Гризман, али је оба пута лопта отишла поред гола Арсенала.

Атлетико је повео у другом минуту надокнаде првог полувремена. Гризман је послао лопту до Косте, који је био јачи у дуелу са Ектором Бељерином и послао лопту у мрежу.

Шпанска екипа је имала прву прилику и у другом делу, када је Коста, после корнера Гризмана, главом посало лопту поред гола. Убрзо после тога у прилици је био и Коке, али је био непрецизан са око 20 метара.

Арсенал је у 53. минуту могао до гола, када се лопта после волеја Џека Вилшира одбила до Арона Рамзија, али се он из изгледне позиције није добро снашао.

У 67. минуту Коста је добро додао до Гризмана, он је шутирао са десетак метара, лопту је блокирао Чејмберс, а затим је Оспина лако ухватио. После тога, са друге стране покушао је Хенрих Мхитарјан, али је шутирао мало преко гола.

Арсенал је покушавао да постигне гол, али се Атлетико добро бранио и покушавао је да угрози противнички гол брзим контранападима. У завршници Арсенал је покушао преко Нача Монреала, али је и он био непрецизан.

У 88. минуту Фернандо Торес је могао да обезбеди победу Атлетику, али је његов шут одбранио Оспина. До краја утакмице Атлетико је сачувао предност и пласирао се у финале.

Фудбалери Олимпика из Марсеја пласирали су се вечерас у финале Лиге Европа, иако су после продужетака изгубили на гостовању од Салцбурга са 1:2.

Марсеј је прошао даље пошто је у првој утакмици на свом терену победио са 2:0.

Салцбург је повео у 53. минуту голом Амаду Хајдара, а предност је удвостручио Буна Сар аутоголом у 65. минуту. Гол за Марсеј постигао је Роландо у 116. минуту.

Салцбург је запретио у 13. минуту када је Мунас Дабур шутирао са ивице шеснаестерца, али је голман Олимпика без проблема одбранио. После тога аустријска екипа је контролисала игру, а у прилици је био Морган Сансон, који је шутирао преко гола.

Домаћи су до краја полувремена имали више лопту, али нису успели да направе озбиљнију шансу, пошто се Марсеј углавном концентрисао на одбрану.

Француска екипа је заиграла офанзивније у наставку, у 46. минуту поред гола шутирао је Лукас Окампос, а три минута касније непрецизан је био и Валер Жермен.

Те промашаје казнио је Амаду Хајдара, голом после соло продора у 53. минуту. Салцбург је после тога наставио са нападима, а заостатак од два гола из прве утакмице надокнадио је у 65. минуту када је Буна Сар постигао аутогол у покушају да избаци лопту.

Марсеј је најбољу прилику имао у 73. минуту када је Флоријан Тове погодио пречку. После тога француски тим је појачао нападе, али није успео да створи озбиљнију шансу, па је утакмица ушла у продужетке.

У 92. минуту фудбалер Марсеја Андре Франк Замбо Ангиса је са ивице шеснаестерца шутирао поред гола, а после тога шансе за домаће пропустили су Валон Бериша и Дабур. У завршници првог продужетка поред стативе шутирао је Луиз Густаво.

Одлучујући гол за пролаз Марсеја постигао је Роландо у 116. минуту, после корнера који је извео Димитри Паје. Домаћи играчи су се бунили пошто су сматрали да није требало да буде досуђен корнер за Марсеј, али је судија остао при одлуци.

Финале је на програму 16. маја у Лиону.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА