Најновије

ПОТПИСАНА ДЕКЛАРАЦИЈА: Основана регионална лига у боксу!

Племенита вештина уједињује, спаја, гради путеве будућности за добробит свих. Доказ за ову тврдњу лежи и у оснивању Регионалне лиге у боксу екс-Ју земаља.

Потписивање Декларације Фото: Боксерски савез Србије

Декларација о оснивању ове Лиге је парафирана на састанку у Београду, а потписали су је овлашћени представници Боксерских савеза еx YУ земаља на састанку у Београду: Блажо Шарановић (Црна Гора), Базе Доневски (Македонија), Иван Матковић (Хрватска), Ненад Боровчанин (Србија) и Миленко Томић (БиХ). Представник Словеније није био у могућности да присуствује овом историјском састанку за будућност бокса екс-Ју земаља, али је Боксерски савез Словеније накнадно потписао овај документ.
 
Савези су се усагласили и потписали Декларацију, која се јавља као потреба за успостављањем одрживог такмичења највишег нивоа квалитета за регион. Дефинисани су правци међусобне сарадње, заједничког деловања и сарадње, све у духу промоције толеранције, културе мира и дијалога, али и јачању бокса као спорта на овим просторима.

Регионална лига у боксу екс-Ју земаља је клупско такмичење које ће имати и заједничке органе: Надзорни одбор и Секретаријат. Ови органи ће имати за задатак да обезбеде неопходне програмске и логистичке услове за несметано успостављање и функционисање Регионалне лиге у боксу.

Надзорни орган представља извршно тело које ће чинити председници свих шест земаља учесница Регионалне лиге у боксу, Секретаријат је оперативно тело које ће чинити Секретари свих савеза који чине ову Лигу.

(Извор: Правда)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА