Најновије

НАЈПОТРЕСНИЈА СЦЕНА ИЗ ДОЊЕЦКА: Играчке на дечијим споменицима, зар ово помаже Влада Србије? (ВИДЕО)

Toком посете Доњецку, српска делегација, у којој је била и редакција Правда, обишла је цивилна насеља која се налазе на удару украјинске артиљерије надомак аеродрома у Доњецку. Најпотреснији призор који смо забележили јесте споменик деци која су убијена док су се играла на дечијем игралишту.

Илустрација (Фото: Риа)

Људи редовно на том споменику остављају играчке што цео призор чини још потреснијим. Српски добровољац у Доњецку Дејан Берић каже да је до сада украјинска војска убила 141 дете док је на другој страни забележено четворо убијене деце.

- Двоје деце су Украјинци преглазили војним возилима, једну девојчицу је украјински војник силовао и убио,  четврто дете је пронађено убијено, али нису утврдили ко је извршио убиство. На нашој страни су Украјинци до сада убили 141 дете. Ко је онда овде терориста? – каже Берић за Правду.

На нашу опаску да западне земље финансирају убијање деце, он је подсетио да је и Влада Србије упутила бесповратну финансијску помоћ Украјини и тиме помогла ове злочине.

- Не подржава то само запад, наша Влада им је дала бесповратна средства да убијају људе. Бесповратна средства која су узели од наших пензионера да их шаљу Украјинцима. Ово су жртве само из једног насеља, а оваквих места има много – каже Берић.

Снимак је настао у селу Веселе у коме је погинули на десетине цивила у украјинским нападима.

О посети хероја са Паштрика и Кошара Доњецку сазнајте више ОВДЕ. Какву је пажњу посета делегације из Србије имала у медијима ДНР-а погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА