Најновије

СРПСКИ ГЕНЕРАЛ И БОРЦИ СА КОСОВА У ДНР-У: Запад подржава фашисте у Украјини као што је то чинио и у Југославији (ВИДЕО)

Посета делегације из Србије Доњецкој Народној Републици, у којој су били учесници одбране Косова и Мететохије 1999. године, изазвала је велико интересовање јавности и медија о новој руској републици.

Eмисија "Тема" на ТВ Унион (Фото: Јутјуб)

Најгледанија телевизија ДНР-а, ТВ Унион, у својој популарној информативној емисији “Тема” угостила је делегацију из Србије. У емисији су говорили генерал Божидар Делић, војник ВЈ који се борио на Кошарама Ђорђе Бојовић, добровољац из Осетије који је рањен на Космету Алберт Алберт Андиев, српски снајпериста и херој ДНР-а Дејан Берић и Рус Александр Франчети који је био организатор одбране Севастопоља у време кримске кризе и командант Дејана Берића на Криму.

Генерал Делић говорио је о распаду Југославије и учешћу запада у избијању рата у Хрватској и Босни и Херцеговини, као и о НАТО подршци терористима на КиМ.

Албер Андиев је испричао да су ратови у Југославији вођени у време када је Русији било тешко стање и да она није могла да помогне, али да је велики број Руса дошао да подржи праведну борбу српског народа.

Он је објаснио да је у рат отишао не да би убијао већ да би спречио непријатеља да убија невине.

Александар Франчети испричао је да је кренуо да брани Крим када се догодио злочин у коме су Украјинци убили седам људи и да је то за њега била кап која је прелила чашу. Према његовим речима политика Украјине је била да задржи Крим макар на њему нико жив не остао.

Он је испричао да је самоорганизација људи у Севастопољу била невероватна, да је апсолутна већина желела да се придружи Русији.

Дејан Берић је указао на сличности почетка рата Југославији са оним у Украјини уз подсећање да је оружаном сукобу предходило поновно бујање фашизма, слављење зллочинаца из злочина из првог светског рата и убијање цивила по националној и верској припадности.

Ђорђе Бојовић је упозорио да постоји опасност да се НАТО земље активније укључе у агресију на Донбас као што су то учинили на Косову и Метохији. Oн је рекао да народ у Донбасу треба да буде спреман на све.

Учесници емисије исказали су наду да ће Донбас, као и Крим, бити враћен у окриље Русије и да Москва неће оставити свој народ на милост и немилост украјинским фашистима. На крају емисији они су позвали народ ДНР да настави своју праведну борбу, да покаже храброст и јединоство и да ће тако извојевати победу.

Шта су јунаци са Кошара и Паштрика поручили студентима ДНР-а сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Генерал Делич даје подршку народу ДНР-а.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА