Најновије

ШЕШЕЉ БИО КОД ЛЕГИЈЕ: Добио од њега папир

Лидер СРС Војислав Шешељ посетио у затвору Забела Милорада Улемека. Након разговора показао папир који му је предао Улемек.

Шешељ (фото: СРС)

На папиру је написано да Улемек даје Војиславу Шешељу овлашћење да лидер радикала са својим правним тимом покрене поступак ревизије судског поступка у ком је Улемек осуђен на најтежу казну затвора за убиство премијера Србије Зорана Ђинђића.

"Овлашћујем др Војислава Шешеља да у моје име и у договору с мојим адвокатима покреће сва правна питања иулаже све судске поднеске у циљу остваривања ревизије судских поступака који се воде против мене и у којима сам осуђен", написао је Улемек.

Како је Шешељ рекао нашем новинару Филипу Чукановићу, Улемек, познатији и као Легија, је задовољан условима које има у Забели, чита, пише тренира, али такође ни не жали за убијеним премијером Зораном Ђинђићем, за чије убиство је добио максимално прописану казну затвора од 40 година.

Према речима лидера радикала, осим ревизије поступка за убиство Ђинђића, требало би урадити и комплетне ревизије случајева убистава Ивана Стамболића и Славка Ћурувије.

Такође је рекао и да је код Улемека отишао, као што је јуче и најавио, "да заједно ослобађају Косово", о чему ће сутра разговарати и са Звезданом Јовановићем, такође осуђеним на максималну казну затвора за убиство Ђинђића. АЛи, како је рекао, ићи ће корак по корак, односно најпре ће се позабавити ревизијом судских поступака.

Према речима Шешеља, са Улемеком је разговарао преко сат времена, а говорио је и томе да је Забела један од ретких затвора у ком је био, а у ком су га толико ригорозно прегледали да је саветовао и Хашки трибунал да се угледа на српски затвор и његове мере безбедности. јер, како је рекао, да јсе у хагу контролисало као у Забели, хрватски генерал Праљак не би унео у судницу отров и тако се убио.

Лидер радикала је посету Улемеку и Јовановићу најавио јуче, на протесту против фестивала "Мирдита, добар дан". "Ја ћу им пренети поруку да Србија чека Легију и Звездана да заједно ослобадјамо Косово. За данас смо завршили, мирно се повлачимо и одлазимо", рекао је Шешељ.

Како је данас изјавио, Улемек и Јовановић су тражили да их посети лидер СРС и да он жели да истера обнову поступка против њих двојице. рекао је и да СРС поседује "јаке аргументе", поготово када је реч о Јовановићу, јер су га, како тврди Шешељ, саслушавали под батинама и претили његовој породици.

Шешељ је ракао и да ће двојици осуђеника "уплатити неки динар у пошти” јер не може ништа да им унесе у затвор.

ОВДЕ погледајте како је Чеда Јовановић вређао Шешеља. 

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Емисија у којој Чеда вређа Шешеља

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА