Најновије

АМЕРИКА ПОНОВО ПРОВОЦИРА РУСИЈУ, ОГЛАСИЛА СЕ ЗАХАРОВА: "То је противзаконито!"

- Москва је протестовала због противзаконитог уклањања руске заставе која је стајала на згради која је резиденција генералног конзула у америчком граду Сијетлу - изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: РИА)

Она је рекла да жели да скрене пажњу на чињеницу да је Русија, нажалост, била присиљена да се пре шест месеци побуни након што су САД противзаконито уклониле заставу Русије са руске имовине у Сан Франциску, у којем су заплењене зграде руске трговинске мисије и генералног конзулата.

Захарова је напоменула да чињеница да су просторије, које се деценијама користе у дипломатске и конзуларне сврхе, намерно лишене имунитета покреће веома озбиљно питање.

- Русија као власник није дала било какву дозволу за незаконито ступање на руску имовину нити за скидање застава са ових зграда. То су учиниле особе које су противзаконито ушле на нашу територију и које су извршиле детаљан претрес туђих кућа, без права на то - рекла је Захарова и додала да се никада у историји руско-америчких односа није десио такав преступ Вашингтона, пренео је ТАСС.

Из руске Амбасаде у Вашингтону раније је саопштено да су власти САД уклониле заставу са резиденције генералног конзула у Сијетлу.

У саопштењу се наводи да овакав поступак Вашингтона представља велико кршење међународног закона.

Председник Сједињених Држава Доналд Трамп изјавио је данас да је договорено време и место његовог историјског сусрета са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Захарова: Запад или ми

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА