Најновије

Немачка полиција ухапсила "албанског краља кокаина"

Немачка полиција ухапсила је Арбера Чекаја, осумњиченог да је шеф шверцерског канала, којим је кокаин из Јужне Америке пребациван ка Европи.

Кокаин (фото: Phoenixnewtimes.com)

Хапшење је уследило пошто је албанска полиција, у Драчу, запленила више од 600 килограма кокаина у контејнерима Чекајеве компаније.

После неколико месеци истраге, немачка полиција је лоцирала и недалеко од Диселдорфа ухапсила Арбера Чекаја, власника компаније "Арби гарден", у чијим је контејнерима у фебруару заплењено 613 килограма колумбијског кокаина, саопштила је полиција у Албанији. 

Одмах после заплене кокаина, Чекај је тврдио да је неко подметнуо дрогу у његове контејнере, али је каснијом истрагом установљено да је раније неколико истрага због сличних преступа обустављано без озбиљног објашњења. 

Вредност дрога која је заплењена у Албанији процењена је на чак 180 милона евра. 

Како су навели албански истражитељи, дрога је припадала најмоћнијем јужноамеричком нарко-картелу, Клану дел Голфо. 

Власти у Боготи су почетком године објавиле обиман досије о активностима паравојне организације која у великој мери контролише тешко приступачне пределе уз границу са Панамом. 

Пре почетка широке акције против овог клана, у коју се повремено укључује и авијација, овај клан је под командом имао око 3.000 војника, али су колумбијске власти ухапсиле око 1.500 људи и убиле најмање 14 од 30 најутицајнијих људи ове организације.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа машина за паковање кокаина коју је полиција запленила

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА