Најновије

САМОУБИСТВО НА НАЦИОНАЛНОЈ ТВ, А НИКО НЕ РЕАГУЈЕ?! Може ли неко коначно да стане на пут овом? (ВИДЕО)

Након што је пре неколико дана преминуо Милош Коцкар, отац учеснице "Задруге" Кије Коцкар, у овом ријалити програму настао је прави хаос.

Хаос у ријалитију (Фото: Јутјуб)

Наиме, поменута учесница ријалитија је покушала да изврши самоубиство.

Кија је покушала да пресече вене, али су је у томе спречили Слоба и Жути.

Коцкарева је наиме, разговарала са Слободаном, својим законитим мужем, који се завукао на таван и није желео ни са ким да прича.

- Зар су други бољи пријатељи од мене. након свега ја сам ту за тебе и увек ћу бити јер си ти мој муж. Ја те најбоље знам. Нико неће с тобом да разговара само ја. Дођи доле - убеђивала га је Кија, а Слоба није хтео ни да чује.

Кија је потом узела и сломила нешто, а Слоба је одмах стрчао у двориште.

- Ти ниси озбиљна да некога повредиш. Не можеш то да радиш. Ти си психопата ако ћеш то да радиш. Тако сам једног у војсци који је покушао да се сече - заустављао ју је Жути. 

- Узела да сече вене - рекао је Слоби, који је оштре предмете бацио преко ограде.

О овој ситуацији је причала цела Србија, а она је са собом повукла низ других питања. Наиме, ово није први покушај самоубиства у ријалитију.

Такође, процедура налаже да када неко покуша самоубиство је хоспитализација - обавезна. Ово је објаснио Горан Томин, клинички психолог. 

- Једина два случаја када немаш право избора на то да ли ћеш се лечити или не јесу покушај убиства и покушај самоубиства. Тада СХМП, уколико је потребно у пратњи полиције, принудно смешта у надлежну психијатријску институцију на опсервацију. Због чега то није случај у овим ријалити емисијама, заиста не знам - рекао је он и додао да постоји више начина покушаја самоубистава.

- Важно је знати да постоје различите врсте покушаја самоубистава. Неки су такозвани апел покушаји, када особа нема озбиљну намеру да прекине себи живот, већ скреће пажњу околине на себе - поготово онда када је јако лоше а околина то не препознаје или не схвата озбиљно. Тада је могуће да особа прибегне том екстремнијем виду скретања пажње околине на то колико јој није добро - рекао је овај клинички психолог, који ипак није желео да коментарише конкретне случајеве који су поменути. 

- У сваком случају, који год да је тип покушаја суицида, неопходна је интервенција стручних лица. Са таквим стварима се не сме играти. Само стручна лица су у могућности да процене озбиљност намере - тврди Томин.

Наиме, ни не чуди што су играчи пред пуцањем...

- Ни најмање није чудно што су играчи пред "пуцањем". Екстремни услови живота тамо плус упитно ментално здравље и структуре њихових личности какве су биле и пре уласка у ријалити. Не кажем да су те особе поремећене у сваком случају - већ кажем да то не знамо - каже он и додаје да осим тога што су овакви скандали опасни по учеснике, опасни су и по гледаоце ријалити програма.

Дефинитивно је да се због оваквим скандала који се дешавају на телевизији, тачније у програму мора контактирати РЕМ. 

- Утицај таквог ТВ програма, где се све време испољава агресија у различитим видовима, погубан за било кога, а камоли неког ко је слабијег менталног здравља.

- У ризичну категорију се сврставају и деца, а посебно адолесценти - закључује Томин. 

Подсетимо, самоубиством је у "Задрузи" претила и малолетница Мина Врбашки. 

И трудна Миљана Кулић хтела је да пресуди себи и детету у истом ријалитију. 

Она је планирала да попије средство за чишћење, али је у томе спречена. 

Скроз голу Ким Кардашијан можете погледати ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА