Најновије

Суперлигаши настављају борбе за Европу и опстанак

Фудбалско првенство Србије наставиће се у петак и у суботу утакмицама 35. кола, а завршницу ће обележити борбе за европска такмичења и опстанак у Суперлиги.

Црвена звезда је у прошлој утакмици против Напретка обезбедила шампионску титулу, а у 35. колу ће играти против Спартака из Суботице, екипе која је у доброј позицији да избори квалификације за Лигу Европа. Утакмица ће бити последња на програму, у суботу од 20.00, а трибине стадиона "Рајко Митић" биће празне због казне Фудбалског савеза Србије, па ће се титула прославити у последњем колу шампионата.

Спартак је трећи на табели са 34 бода, три више од Радничког из Ниша, који ће дочекати Војводину, која има мале шансе за Европу, с обзиром на то да има 25 бода и последња је на табели плеј-офа.

Највећу претњу Спартаку и Радничком представљају Вождовац и Чукарички. Вождовац има 30 бодова, а Чукарички један мање и управо ће се те две екипе састати од 18.00 на Бановом брду.

Другопласирани Партизан ће од 18.00 дочекати крушевачки Напредак, клуб који попут Војводине нема велике изгледе да заузме четврто место.

Веома занимљива биће борба за опстанак, а за место у Суперлиги и наредне сезоне боре се четири тима.

Три кола пре краја првенства последњи је Борац са 12 бодова, четири мање од Бачке која је место изнад које такодје води у Прву лигу Србије.

Рад је 14. на табели са 19 бодова, иза Јавора који има 20 и Радника са 22, а Мачва са 24, Земун са 25 и Младост са 26 не треба да брину.

Младост и Мачва ће се у петак од 18.00 састати у Лучанима, док ће се преостале три утакмице плеј-аута играти у суботу од 17.00.

Борац и Рад ће играти у Чачку, Бачка ће дочекати Јавор, а Радник екипу Земуна.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА