Најновије

Партизан једва до бода против Напретка, победе Чукаричког и Радничког

Фудбалери Партизана надокнадили су данас два гола заостатака и на свом терену одиграли нерешено 2:2 са Напретком из Крушевца, у утакмици 35. кола Супер лиге Србије, односно петог кола плеј-офа.

Фото: Бета

Напредак је повео головима Јесеа Секидике у 12. и Милоша Вулића у 13. минуту, а Партизан је изједначио головима Ђорђа Јовановића у 59. и 62. минуту. Јовановић је оба гола постигао после асистенција капитена Саше Илића.

Напредак је постигао два гола из првих прилика на утакмици. Први гол екипа из Крушевца постигла је у 12. минуту после контранапада, када је лопта после дуге лопте Милоша Вулића стигла до Јеса Секидике, који је са ивице шеснаестерца постигао гол. Минут касније стрелац је био Вулић, после доброг продора по десној страни и центаршута Николе Боранијашевића.

После тога Напредак је поново запретио из контранапада, али је Јесе лоше реаговао.

Гости су имали шансу и у 27. минуту, када је Немања Петровић са око 25 метара шутирао преко пречке гола Марка Јовичића.

После тога се практично ништа није дешавало на терену, Партизан је имао нешто више лопту у поседу али није успео да направи шансу.

Једна фракција Партизанових навијача довела је трубачки оркестар на источну трибину, а они су неколико минута у првом полувремену свирали Посмртни марш, а после тога су наставили са навијачким песмама.

Партизан је офанзивније ушао у друго полувреме, у 56. минуту покушао је Илић, али је голман гостију одбранио, а три минута касније црно-бели су постигли гол. Илић се добро снашао и додао до Јовановића, који је са 10 метара погодио мрежу.

Три минута касније исти играчи су учествовали код изједначујућег гола. Илић је у контранападу добро додао до Јовановића, који је сам кренуо ка голу и без проблема савладао голмана.

У 75. минуту Напредак је имао добру шансу, када је Алекса Вукановић са четири метра промашио празан гол, а три минута касније голман Јовичић одбранио је шут Немање Петровића, на одбијену лопту натрчао је Игор Ивановић, али је шутирао преко гола.

У 79. минуту Партизан је остао са десеторицом, пошто је други жути картон добио Марко Јевтовић. У првом минуту надокнаде времена Напредак је могао до гола, али је Вулић са 20 метара послао лопту поред стативе, па је утакмица завршена без победника.

Два кола пре краја Партизан је други на табели са 40 бодова, а Напредак заузима седмо место са 27.

Чукарички је на свом терену победио Вождовац са 2:1.

Домаћи су повели у 19. минуту голом Самуела Овусуа, а изједначио је Борко Дуроњић у 41. минуту. Победу Чукаричком донео је Никола Дринчић у 43. минуту голом са 25 метара.

У 60. минуту голман Вождовца Стефан Чупић одбранио је пенал Марку Доцићу.

Чукарички је пети на табели са 32 бода, а Вождовац на шестом месту има два бода мање.

Раднички је у Нишу победио Војводину са 5:0.

Домаћи су повели у деветом минуту аутоголом Ранка Веселиновића, а предност је удвостручио Синиша Бабић у 52. минуту. Четири минута касније трећи гол постигао је Милан Павков из пенала у 56. минуту, а затим је стрелац био и Славиша Стојановић у 66. минуту. Коначан резултат поставио је Бабић, својим другим голом на утакмици у 75. минуту.

Екипа из Ниша је четврта на табели са 34 бода, а Војводина је осма са 25 бодова.


(Извор: Бета)

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА