Најновије

КЛИНТОН У БИХ ДОБИО НАГРАДУ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Осећам се ужасно јер смо поставили ограничења уједињењу Босне! (ВИДЕО)

Бивши председник САД Бил Клинтон изабран је у Саветодавно веће Босне и Херцеговине и ту новост је поделио са пратиоцима на друштвеној мрежи Твитер. Клинтон је примио награду за животно дело због велике посвећености окончању ратних дејстава у БиХ. Прошле године, награду је добио бивши потпредседник САД Џо Бајден.

Бил Клинтон (Фото: Јутјуб)

Босанско веће доделиће награду за животно дело Билу Клинтону

Саветодавно веће за Босну и Херцеговину (АЦБХ) је у Вашингтону организовало гала вечеру поводом 75 година од обнове босанскохерцеговачке државности у Мркоњић-Граду.

- Осећам се грозно због исхода Дејтонског мировног споразума, али тада нам је било битно да зауставимо рат. Није вам потребан систем попут Дејтона за политичку парализу, јер се онде где нема разлике између чињенице и фикције лако може изгубити све – навео је Клинтон.

Он је навео да је почаствован што су га позвали и присетио се како "су заједничким снагама радили на окончању рата пре више од 20 година".

Мoжемо да учимо од Босанаца

- Почаствован сам што сам изабран у Саветодавно веће Босне и Херцеговине, јер смо заједно окончали рат пре 20 година. Сада када смо суочени са данашњим изазовима, можемо много да научимо од људи из БиХ, који су изабрали да се окрену будућности, а не прошлости - навео је Клинтон.

Посебна признања додељена су и генералима Гордону Саливану и Веслију Кларку, бившем заповеднику НАТО за Европу и бившем члану Председништва БиХ Харису Силајџићу.

Прочитајте ОВДЕ како је Мекејн забранио Трампу да дође на његову сахрану.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА