Најновије

ПРЕДСЕДНИК БАЈЕРНА УПОРЕДИО ЂОРЂЕВИЋА И МУРИЊА: Ево шта је Хенес рекао о Салету

Председник минехнског Бајерна, фудбалског и кошаркашког клуба, Ули Хенес први пут је говорио о смени Александра Ђорђевића

Александар Ђорђевић Фото: fiba.basketball

Ђорђевић је смењен после сукоба са члановима управе Бајерна, тачније због сукоба са генералним директором Марко Пешићем

- То је била одлука менаџмента клуба и спортског директора Данијелеа Баезија. Дошли су до закључка да су промене биле неизбежне како се не би угрозио успех ове сезоне - рекао је Хенес.

Селектор репрезентације Србије пре неколико недеља разишао се са Баварцима и на његово место доведен је Дејан Радоњић.

- Било је очигледно да смо играли одлично до полувремена, а онда на крају изгубимо у драматичном финишу. У Истанбулу смо водили 17, па смо испустили победу - истакао је први човек Бавараца и додао:

- Време када се десила промена тренера није важна. Клуб може да успе само ако главни људи раде добро. Нешто слично се десило у фудбалу са Карлом Анћелотијем, док у кошаркашкој секцији није виђено дуго. Када су сви заједно били за столом, једноставно није функционисало. Онда постоји само једна солуција, а то је да тренер напусти клуб - објаснио је Хенес.

Он је истакао да је сарадња људи који раде у клубу главни приоритет, да то у случају са Ђорђевићем није добро функционисало и да тренер не сме да буде суперстар.

- Морате да будете сигурни да немате суперстара за тренера, већ неког ко ће поистоветити са људима у клубу, играчима... Имате такав пример у фудбалу - Жозе Мурињо је суперстар у Манчестер јунајтеду, али он није донео успех клубу. Увек је све фокусирано на њега - закључио је Хенес.

(Извор: Информер)

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА