Најновије

ЕРДОГАН: Неким западним земљама се не свиђа наша сарадња са Србијом

Анкара квари планове Запада да створи кризу и нестабилност на Балкану, што изазива критике западних земаља о активностима Турске у овом региону, рекао је турски лидер Реџеп Таип Ердоган.

Ердоган (Фото: Јутјуб)

Раније је француски председник Емануел Макрон говорио у Парламенту ЕУ, те је назвао Балкан сфером сукоба између интереса Европске Уније, Турске и Русије.

"Западне земље реагују са непријатељством према нашим активностима на Балкану, на иницијативу и напоре које чинимо у овом региону. Видимо да се некима не свиђа наша блиска сарадња са Србијом и Босном и Херцеговином. Они покушавају да искриве суштину наших активности, јер су забринути због тога што наша сарадња доноси плодове. Напори Турске су да поремети њихове планове којима намеравају да остваре кризу и нестабилност, да омете спровођење њихових планова у региону", рекао је Ердоган на заједничкој конференцији за новинаре са председником Србије Александром Вучићем.

Према Ердогану, упркос противљењу Запада, Турска наставља интензивне активности на Балкану, посебно кроз турску Агенцију за сарадњу и координацију (ТИКА).

Поруке са састанка Вучића и Ердогана прочитајте ОВДЕ.

Извор:vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Добродошлица Вучићу приређена од стране Ердогана

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА