Најновије

МЕДОЈЕВИЋ УНИШТО ВУЧИЋА: Није кнез Лазар потписао издају Косова

На изјаве Александра Вучића о томе како су други криви за губитак Косова и Метохије, а он мора да потпише огласио се данас на твитеру Небојша Медојевић.

Небојша Медојевић (фото: јутјубе)

"Обрни окрени, тамо вамо, горе доле, лево десно, Лазар , Карађорђе, краљ Петар, Александар, Слобо, Костуница, Ђинђић, Тадић нису ништа потписали око Косова. Онај који потпише је издао. Тачка.", написао је Медојевић.

И још је на то додао како како су фазе у преговорима биле фазе и да Србија може увек да застане и тако заштити сопствене интересе, али да када једном потпише признање ту је крај.

"Историја нема милости. Памте се само коначна решења. И потписи. Нико у историји Србије није предао Косово без борбе и отпора. Нико никад. Постоји разлика између ситних шишњара и јајара и државника. Историја ту не греши.", закључио је Медојевић.

Kaко је његов твит изазвао велику пажњу у Србији, Медојевић у изјави за Правду објашњава да је Бриселски споразум који је Вучић потписао “тешка историјска грешка” Србије.

- У односима Србије и КИМ постојао је само један међународни акт - Резолуција 1244 УН. Нико није могао натерати Србију да преговара о било чему изван те Резолуције. Имали су подршку Русије и Кине у УН. Брислески Споразум је тешка историјска грешка Србије. Брислески споразум је политички споразум. Сваки споразум који угрожава и није у складу са Уставом Србије је необавезујући. Вучић је морао да Брислески споразум и промене Устава које проистичу из њега провери на референдуму и да спроведе Уставну процедуру. Без тога је ништаван – објашњава он.

А о Вучићу и његовом “турчењу” у Анкари читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Медојевић о организованом криминалу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА