Најновије

Шурбатовић о Вокријевој забрани Звезди: Скандалозан одлука, политички мотивисана!

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије (ФСС) Јован Шурбатовић рекао је вечерас да је одлука Фудбалског савеза Косова да не дозволи играње хуманитарне утакмице измедју Грачанице и Црвене звезде "скандалозна, јер је политичка, а никако спортска и фудбалска".

Црвена звезда лого

- Поводом информације да  ткз. Фудбалски савез Косова није дао сагласност за одигравање утакмице хуманитарно - ревијалног карактера између ФК Грачаница - ФК Црвена звезда сматрам да је оваква одлука скандалозна, јер је политичка а никако спортска и фудбалска - рекао је Шурбатовић.

Фудбалерима Црвене звезде забрањено је да играју хуманитарну утакмицу у Грачаници. Средства од улазница била су намењена породилишту у том месту. Фудбалски савез Косова није дао сагласност због, како кажу, злоупотребе утакмица за политичке и расистичке пароле. Генерални секретар фудбалског савеза Косова сматра да би она утицала на погоршање односа српске заједнице и осталих народа, те да угрожава сигурност и безбедност самих играча и осталих актера.

- Овде места политици и политичким злоупотребама нема. Фудбал мора да победи политику и то је јасна порука коју шаље Фудбалски савез Србије свима који ову игру злоупотребљавају, а крију се иза срамне одлуке и забране сусрета који је имао искључиво хуманитарно - ревијални карактер - рекао је Шурбатовић.

Утакмица на Косову између Грачанице и Звезде требало би да се игра 9. маја.

- Претходних година Црвена звезда је играла пред препуним трибинама стадиона у Грачаници који носи име једне од највећих легенди српског фудбала, Драгана Џајића, и колико је нама познато у питању је био истински фудбалски празник без икаквих политичких конотација. Због свега наведеног не видимо ниједан оправдан разлог да се утакмица не одигра и ове године - додао је он.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА