Најновије

ПОЧЕЛЕ ПРОМЕНЕ У ВЛАДИ - СТИГЛА ПРВА ОСТАВКА У ПАРЛАМЕНТ: Проследила је Ана Брнабић, а ево о ком министру је реч!

У Скупштину Србије стигла је оставка министра финансија Душана Вујовића, коју је проследила премијерка Ана Брнабић, потврђено је у парламенту.

Ана Брнабић проследила је Скупштини Србије оставку министра Душана Вујовића )Фото: Јутјуб)

Оставка Вујовића биће верификована на првој наредној седници Народне скупштине, а до тада ће функцију министра финансија обављати Душан Вујовић.

Након што посланици констатују оставку министра, премијерка има рок од 15 дана да Скупштини достави предлог за новог министра.

Вујовић је у оставци, коју је председница Владе проследила у парламент, навео да подноси неопозиву оставку из породичних, личних и професионалних разлога.

Он је, такође, у оставци навео да су четири године, колико је дуго био министар, "сасвим довољне да се човек покаже на јавној функцији".

"Мислим да су у условима демократије четири године разуман рок да се човек покаже на јавној функцији и зато бих желео да се из породичних, личних и професионалних разлога повучем са функције министра финансија у Влади. Иако је оставка неопозива, спреман сам да у саветодавном статусу активно помажем тиму у влади и министарству финансија да успешно настави започете реформе и процес евроинтеграција", навео је Вујовић.

Вујовић је био министар привреде у Влади Александра Вучића у периоду од 27. априла до 4. августа 2014. године, а након тога, именован је за министра финансија, такође у

Влади Александра Вучића, и ту функцију обављао је до августа 2016.

На месту министра финансија био је и у мандату од августа 2016. до јуна 2017. године, као и у мандату Владе Ане Брнабић од јуна прошле године до данас.

Влада Србије добија три нова министра, а више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драгољуб Жарковић: Косово није Вучићево него је моје!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА