Најновије

Хадерсфилд "украо" бод Челсију и обезбедио опстанак, Конте навија за пораз Ливерпула, Тотенхем обезбедио Лигу шампиона

Фудбалери Хадерсфилда обезбедили су опстанак у Премијер лиги, пошто су вечерас у гостима у заосталој утакмици 35. кола играли нерешено 1:1 против Челсија.

Детаљ са меча Челсија и Хадерфилда Фото: Бета/АП

Освојеним бодом Хадерсфилд је коло пре краја осигурао опстанак и тако Свонси послао у нижи ранг. Од раније је било познато да ће наредне сезоне у Чемпионшипу играти Стоук и Вест Бромвич Албион.

Хадерсфилд је на гостовању повео голом Лорана Депоатра 50. минуту, док је изједначење Челсију донео Маркус Алонсо у 62.

Челси је овим ремијем умањио своје шансе да се наредне сезоне надје у Лиги шампиона, пошто коло пре краја заузима пето место са 70 бодова, два мање од Ливерпула на четвртом.

"Плавци" у последњем колу гостују Њукаслу и потребна им је победа, али и пораз Ливерпула на стадиону Енфилд од Брајтона.

Лестер је на свом терену успео да прекине серију лоших резултата победом од 3:1 над Арсеналом.

Домаћин је до предности дошао у 14. минуту поготком Келечија Ихенача, али је Арсенал почетком другог полувремена, у 53. минуту, изједначио голом Пјер-Емерика Обамејанга, иако је имао играча мање због искључења Константиноса Мавропаноса у 15. минуту.

Лестер је у финишу ипак успео да додје до победе, а голове су постигли Џејми Варди у 76. минуту из једанаестерца и Ријад Марез у 90.

Утакмица измедју Лестера и Арсенала није имала посебан такмичарски значај, пошто је лондонски тим још раније осигурао шесто место са 60 бодова на табели Премијер лиге, док је Лестер сада девети са 47 бодова.

Шампион Енглеске Манчестер сити је на свом терену са 3:1 победио Брајтон, а голове за тријумф постигли су Данило у 16, Бернардо Силва у 34. и Фернандињо у 72. минуту, док је стрелац јединог поготка за госте био Леонардо Уљоа.

Тотенхем је на свом терену са 1:0 победио Свонси поготком Харија Кејна у 50. минуту, па је тако лондонски клуб осигурао пласман у Лигу шампиона наредне сезоне, пошто је трећи на табели са 74 бода, четири више од петопласираног Челсија.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА