Најновије

КОСОВСКИМ КАРАТИСТИМА ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК У СРБИЈУ: Спречен покушај да се карате борилиште претвори у политичку арену

Чланови делегације покушали да у две групе и два различита термина уђу на територију централне Србије мимо споразума о званичним посетама.

Илустрација фото: Depositphotos

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије саопштила је да су каратисти из Приштине враћени с административног прелаза и да неће моћи да учествују на предстојећем Европском првенству у Новом Саду.

- Упркос нашој жељи да будемо добри домаћини свим спортистима на предстојећем Европском првенству у каратеу у Новом Саду, спортисти са Косова и Метохије неће бити део овог такмичења, јер им је спорт и овога пута био у другом плану - наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додаје се да су обе делегације враћене и да је тиме покушај представника Приштине да карате борилиште претворе у политичку арену спречен доследном применом Споразума о званичним посетама.

Како се наводи, мањи део делегације се у уторак увече појавио на прелазу са обележјима Косова, "са несумљивом намером да изазову провокације на овом такмичењу".

- Већи део делегације је јутрос покушао да унесе обележје и опрему са симболима самопроглашеног Косова - додаје се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ је навела да јавност треба да зна да приштинска страна није на време поднела захтев за долазак и учешће делегије, већ да је то учинила са три дана кашњења.

Такође пише да се представници каратиста са Косова и Метохије нису појавили на раније заказаном састаку са председником Европске карате федерације на ком је требало да се договоре детаљи о начину учешћа.

- Напомињемо да су искључиво у циљу заштите спортског духа такмичења и безбедности учесника и градјана, делегације са КиМ враћене са административног прелаза. Надлежни органи су у приправности за случај евентуалних нових провокација - закључено је у саопштењу.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА