Најновије

ЛАЗАНСКИ: Прошли пут поред Путина на Војној паради је стајао кинески председник а ми нисмо Кина

Током посете Москви председнику Александру Вучићу и држави коју представља учињена је велика част од места на Војној паради, кроз учешћe у маршу Бесмртног пука, што показује да ми као земља баштинимо антифашистичку традицију, рекао је за РТС Мирослав Лазански.

Mирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

"Све заједно то показује лично поштовање руског председника Путина према Вучићу и према Србији. Прошли пут поред Путина на Војној паради је стајао кинески председник а ми нисмо Кина ни по величини ни по моћи. Лични чин Путина је што ће Вучић бити у Бесмртном пуку јер тиме показује да ми као земља баштинимо антифашистичку традицију", рекао је војно-политички аналитичар Мирослав Лазански.

Разговори о војно-техничкој сарадњи се настављају и зависе пре свега од наших могућности.
"Ми купујемо од Русије по одличној цени антиракетни систем, и паре за то су већ обезбеђене и то ће бити јачи систем од других у региону", каже Лазански.

На Војној паради у Москви којом Руси обележавају Дан победе и одају почаст милионима страдалих у Другом светском рату, Путин планира да свету покаже најновије оружје.

"Ту ће бити тенк на даљинско управљање опремљен против-тенковским ракетама, топом и аутоматском пушком. Биће приказани и најновији дронови, против-бродски пројектили, 'робот тенк', 'Уран 6' који чисти мине. Пре свега реч је о роботизацији војне технологије до тенка 'Аармата' пете генерације", наводи Лазански.

Војна парада се помно прати у свет, а оружје које се у Москви приказује има вишеструко значење.

"То се приказује пре свега другој страни, односно Западу, али и потенцијалним купцима, пре свега Кини и Индији који су највећи купци руског наоружања а ту су и сви војни аташеи и дипломатски представници", објашњава Лазански.

Српски супервојник са свом новом опремом која ће ускоро бити приказана не заостаје много од америчког или руског супервојника.

"Од некадашњег српског војника је јако далеко а што се тиче Руса и Америке пратимо тренд и не заостајемо када је реч о војнику-пешадинцу", рекао је за војно-политички аналитичар Мирослав Лазански.

Пренос Дана победе из Москве пртите ОВДЕ.

Наручите књигу Александра Дугина "Четврта политичка теорија" путем линка...

Posted by Дневне Новине Правда on уторак 8. мај 2018.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански говори о стању у српској војсци, сарадњи Србије и Русије и другим актуелним темама.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА