Најновије

МАГИЧНА СЕМЕНКА КОЈА ЛЕЧИ РАК: Она чини чуда унутар нашег организма!

Чиа семе садржи омега масти, протеине, антиоксиданате и дијетална влакана. Има благу арому ораха, а пошто упија течност, идеално је за хидратацију и осећај ситости који ће трајати сатима.

Чиа семе (Фото: pixabay.com)

Маје и Инке су се с поштовањем односиле према овом малом, али хранљивом семену. Заправо ‘ Цхиа ‘ је реч Маја која значи „снага“ . Наћи ћете много снаге у Чиа семенкама , које садрже прегршт хранљивих материја.

Чиа Семе је одличан извор здравих есенцијалних масних киселина – садржи осам пута више омега- 3 масних киселина од лососа. Чиа семе садржи и Омега 6 масне киселине, антиоксиданте (само један грам Чиа семена богатији је антиоксидантима чак четири пута више од свежих боровница) и протеине који су и те како битни за ваше здравље.
 
Студије су показале да конзумирање чиа семена такође утиче на здравље косе и ноктију сходно чињеници да је чиа велики извор протеина (20%).
 
Чиа семенке су такође извор најлакше сварљивих биљних протеина, одличан су извор дијеталних влакана, богате су витамина, минералима , аминокиселинама, и антиоксидантима. Чиа семе је одлично за регенерацију коже, али и сагоревање масти, јача организам и позитивно утиче на органе за варење.
 
Нутриционисти се слажу да је чиа семе једно од најбољих које можете да конзумирате уколико се осећате слабо, без енергије, јер утиче на рад мишића и ослобађа енергију у вашем телу па га често користе спортисти. Ово семе садржи и 37 % прехрамбрених влакана који подстичу рад црева.
 
Дијета, односно стриктна исхрана базирана на конзумирању овог семена се показала сјајном у лечењу рака дебелог црева, као и превенција од рака.

Како да уклоните крпеља уз помоћ обичне соли погледајте ОВДЕ.

Извор: Novi.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чиа семе за здравље

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА