Најновије

НИСУ НАУЧИЛИ ЛЕКЦИЈУ: Каратисти тзв. Косова покушали поново да уђу у Србију!

Олимпијски комитет Косова (ОКК) саопштио је данас да су каратисти из Приштине други пут враћени с административног прелаза према централној Србији и да неће моћи да учествују на предстојећем Европском првенству у Новом Саду.

Илустрација Фото: Depositphotos

- Иако је био без националних обележја, Влада Србије је други пут забранила националном тиму Косова да удје на територију Србије и учествује на Европском првенству у Новом Саду. Ово је политика, а не спорт - наводи се у објави ОКК-а на твитеру.

Косовски национални тим јутрос је први пут покушао у спортској опреми с косовским обележјима да пређе административну линију, али их је у томе спречила српска полиција. Они су други пут данас око 18.00 покушали да предју границу без националних обележја, али им то поново није дозвољено.

Европска карате унија (ЕКФ) саопштила је да "улаже велике напоре да обезбеди учешће свим каратистима на такмичењима које организује. Када је у питању свечаност у Новом Саду, првенство Европе у каратеу за сениоре, радимо напорно на томе да сви такмичари из Европе учествују на турниру. Можемо да потврдимо да су 52 од 53 националне федерације присутне на шампионату, а чинимо све што можемо како бисмо омогућили да сви учествују.

ЕКФ додаје да "турнири морају да буду отворени и доступни за све, колико год је то могуће".

- Надамо се да ће Првенство Европе у каратеу за сениоре проћи у најбољем могућем реду и желимо да сви каратисти учествују на њему - наводи се у саопштењу ЕКФ.

Европско првенство одржаће се од 10. до 13. маја у Новом Саду.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА