Најновије

АСАД: Сиријска армија мора деловати брже од Американаца и њихових марионета и да у томе има успеха

Сједињене Државе своје присуство оправдавају подршком Сиријским деократским снагама. Зато ћемо са СДС преговарати, али и применити против њега силу ако буде потребно. У обе варијанте развоја догађаја – Американци морају напустити Сирију, изјавио је Башар Асад.

Асад (Фото: САНА)

Сиријски председник је притом оценио да у „шпилу Вашингтона“ након ослобађања Алепа, Деир-ез-Зора, Хомса и Дамаска „остаје све мање карата“.

Асад је додатно прецизирао: „Раније је адут САД била Ал каида, односно Џебат ал-Нусра, а су све поставили на Сиријске демократске снаге. Како наша армија напредује – показује се да једини проблем у земљи полако постају те снаге. Преговараћемо са СДС јер већину њених припадника чине Сиријци. Понудићемо им да живимо заједно и у миру, а друга варијанта је ослобађање територије коју држе“.

Сиријски лидер је нагласио да његова армија мора деловати брже од Американаца и њихових марионета и да у томе има успеха.

Пентагон је на ово одреаговао упозорење: ко год удари на америчке војнике у Сирији или на наше савезнике, схватиће да му је то било – лоша идеја.

Трамп не жели више да види „Мерцедесе“ на улицама Њујорка! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бомбардовање у провинцији Хомс

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА