Најновије

Ђоковић у осмини финала Ролан Гароса, ево ко му је следећи противник

Најбољи српски тенисер је добио меч трећег кола Ролан Гароса резултатом 6:4, 6:7 (6:8), 7:6 (7:4), 6:2 после 228 минута игре.

Новак Ђоковић (Фото: Синхуа)

Ривал је био Шпанац Роберто Баутиста Агут, који је био фаворит ако се гледа једино пласман на АТП ранг листи пошто заузима 13. место, док је Новак Ђоковић 22. Наравно, то није једини критеријум и јасно је да Србин полако подиже форму после проблема који су га задесили после комплетирања титула са грен слем турнира пре две године управо у Паризу. 

Ђоковић је прва два кола прошао без изгубљеног сета, против Бразилца Рожерија Дутре Силве и Шпанца Ђауме Мунара, док се Баутиста Агут вратио из резултатског минуса против Узбекистанца Дениса Истомина (од 1:2 до 3:2 у сетовима), а потом је савладао Колумбијца Сантјага Хиралда у три сета. 

Новаку и Роберту је ово био осми дуел, а Србин је уписао седму победу, четврту из исто толико одмеравања снага на шљаци. 

Први сет

Новак је стигао до брејк лопте у осмом гему, али је није искористио. Ипак, оно што није тада, реализовао је на нови сервис ривала, у десетом гему. Искористио је другу везану сет лопту за 6:4. 

Други сет

Већ у првом гему на сервис Шпанца је било доста неизвесности, а Новак је искористио другу брејк лопту за 2:0 у гемовима, да би у седмом Шпанац узвратио. У десетом гему Новак није искористио сет лопту, још две у наредном на сервис ривала и тако је овај сет ушао у тај-брејк. У том периоду игре је Баутиста Агут повео 3:0, Новак стигао до 4:4, а онда поново изгубио поен на свој сервис, после чега је Шпанац стигао до две везане сет лопте. Спасио их је Ђоковић, али не и трећу (за 8:6), коју је поклонио ривалу када је послао лоптицу у мрежу, после чега је и поломио рекет. 

Трећи сет 

Узбудљив је био почетак трећег сета. Новак је прво одузео сервис ривалу, а онда је Шпанац искористио трећу брејк лопту и изједначио - 1:1, да би новим брејком стигао до 3:1 против српског тенисера. Међутим, одмах је Ђоковић узвратио - 2:3. Ту није био крај одузетим сервисима, Баутиста Агут је поново успео у томе и повео 5:3, али је одговор био експресан - 5:5, после чега је овај сет ушао у тај-брејк, овај пут срећан за Србина - 7:4. 

Четврти сет

Одлично је почео Ђоковић овај сет и у другом гему је одузео сервис противнику, па са још једним стигао до 5:1. Ипак, Шпанац је вратио један брејк, смањио на 2:5, али и изгубио одмах наредни гем - 6:2 за Ђоковића. 

Вердаско следећи противник 

Новак Ђоковић ће играти у осмини финала против Фернанда Вердаска. Шпанац, који је 30. носилац, савладао је четвртог, Бугарина Григора Димитрова, резултатом 7:6 (7:4), 6:2, 6:4. 

Зашто је заиста Зидан напустио Реал сазнајте ОВДЕ.

Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА