Најновије

СРПСКИ ДОБРОВОЉАЦ У ДНР: Дошао сам овде да се борим против НАТО-а (ВИДЕО)

Српски доброваљац у армији ДНР-а Урош Првуловић дао је интервју за портал "Полит навигатoр" у коме је говорио о својим мотивима одласка у рат, ситуацији на фронту и могућој украјинској офанзиви. Урош се налази у ДНР од марта 2015. године, а тамо се и оженио и засновао породицу.

Урош Првуловић (Фото: Фејсбук)

Урош, који има 24 године, испричао је да је дешавања у Украјини пратио на интернету, а када је сазнао да се против Руса боре и НАТО војници одлучио је да се и он прикључи борби за слободу Донбаса. 

- Одлучио сам се да пођем у рат када сам видео да на страни Украјинаца има и НАТО трупа – објаснио је Урош.

Он каже да је у Доњецку упозна Дејана Берића и друге добровољце и да су они постали добровољци због љубави према Русији.

- Овде живи руски народ и ми смо дошли да га бранимо. Волимо Русију поготово што су многи Руси били добровољци у Србији – каже он и додаје да је након свега што је прошао и водео на фронту сигуран да је урадио праву ствар.

Урош, који се налази на фронту у Дебаљцеву, каже да беспилотне летелице и артиљерија Украјине непрестано врши нападе иако је на снази Мински споразум. У интервју он је испричао да на линији разграничења свакодневно страдају војници и цивили и да је тренутна ситуација не одржива.

Као и већина људи у ДНР-у, и он верује да би Украјинци, током Светског првенства у фудбалу које се одржава у Русији, могли да крену у офанзиву али сматра да ће њихова мета бити неко од мањих насеља, а не Доњецк или неки већи град.

Најпотреснију сцена из Доњецка коју је забележила редакција Правда погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју Божидара Делића за “Полит навигатор”.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА