Најновије

ПОБУНА У СПС: Дачић пада због бахате директорке?!

Лидер СПС Ивица Дачић на великим је мукама због скандала који је изазвала функционерка те странке и бивша директорка маркетинга у „Дунав осигурању“ Ивана Петровић кад је напала Дијану Вукомановић.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Након побуне високих функционера, талас притиска на Дачића сручио се и од одбора с југа Србије, због чега није искључено да он и оде с места председника СПС.
Извор из врха СПС открива да су поједини локални одбори већ неформално захтевали да се већ једном оконча афера која потреса странку.

Побуна с југа

- Јављају нам се људи из Ниша, Димитровграда, Лесковца... Траже да се реши проблем Иване Петровић, да се искључи или шта већ, само да се не провлачимо због ње по медијима. Ивица као да се повукао и не зна шта да ради. Покушава да се дистанцира од Иване, вероватно јер види да би му се то могло обити о главу. А време пролази, па ће на крају можда бити или да онда оде, или да Ивица буде смењен, или да поднесе оставку - каже саговорник Курира.
Да се случај Иване Петровић неће завршити тек тако, индиректно се наслућује и на основу статуса који је на Фејсбуку поставила Дијана Вукомановић: „Случај окидач који покреће незаустављиви процес реформи унутар СПС. Верујемо да ће мој став подржати бројни другови и другарице социјалисти“, написала је Вукомановићева, која је уз овај статус поставила и линк за текст о њој, с насловом „На мене насрћу неспособни“.
Овај статус изазвао је лавину нових коментара, између осталих и Јоване Мркић, по свему судећи активисткиње СПС, која је написала: „Било би фер да се јаве сви који су били на мети госпођице и то у већини случајева неоправдано, без икаквих основа и доказа. Много нас је“.

Дијана и даље ћути

Вукомановићева, међутим, јуче није хтела да више говори о инциденту.
- Мислим да је јавност максимално информисана. Захваљујем вам на понуђеном медијском простору - поручила је.
Дачић је јуче само увијено причао о овој теми.
- То су потпуно споредна питања. Не гледам с одобравањем на то и то су ствари које не треба да се дешавају. Када је реч о СПС, морамо да имао манир да се та питања решавају унутар куће - рекао је не желећи да шири тему непријатну по њега.
Политички аналитичар Бранко Радун сматра да би Дачић требало да конкретније реагује.
- Такво понашање је за сваку осуду, а испади дотичне функционерке наносе велику штету СПС. Уколико СПС хоће озбиљну улогу у будућој влади, то неће моћи ако их овакве приче прате. Дачић би морао да казни такво деловање у странци - поручује Радун. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА