Најновије

ОНИ СУ НАЈБОЉИ КУМОВИ У 2018 ГОДИНИ: Победу однели у конкуренцији 24 кумовска пара (ФОТО)

Звање најбољих кумова на традиционалном Сабору кумова у драгачевском селу Горачићи освојили су интернационални шаховски мајстор Јован Тодоровић и ФИДЕ мајстор Иван Мартић. 

Најбољи кумови Србије (Фото:Промо)

У трци за титулу најбољих кумова у 2018. години учествовала су 24 кумовска пара, а победник је изабран после девет шаховских кола по брзопотезном темпу игре.

Друго место освојили су интернационални мајстори Младен Миленковић и Борољуб Златановић, док је треће место припало прошлогодишњим победницима велемајстору Борку Лајтхајму и интернационалном мајстору Дејану Павловићу.

У Горачићима је одржано у такмичење у спремању јеличке гибанице као и предтакмичење за Сабор трубача у Гучи на коме се за пролазак у финале такмичило шест оркестара из Драгачева. 

Упркос променљивом времену, велики број посетилаца могао је да ужива у звуцима трубе, српској народној кухињи и прелепом амбијенту планине Јелице. Сабор кумова је јединствена манифестација у свету која слави обичај кумства. 

Данас се, у оквиру Сабора кумоца, у Горачићима одржава отворени шаховски турнир по убрзаном темпу игре "Драгачево 2018". 

Генерални спонзор је Висока школа за пословну економију и предузенитштво (ВШ ПЕП), а манифестација се организује уз подршку Општине Лучани и Туристичке организације Драгачева. После Сабора трубача у Гучи. Сабор кумова је највећа манифестација у овом делу Србије. 

Kaко је изгледала додела десетој генерацији студената ВШ ПЕП погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао Сабор кумова 2017.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА