Најновије

ПОПОВИЋ: Српски народ охрабрен подршком Русије у решавању питања КиМ

Министар за иновације и технолошки развој и лидер СНП Ненад Поповић честитао је данас руском амбасадору Александру Чепурину Дан Русије и поручио да је српски народ охрабрен спремношћу Русије да се укључи у дијалог о решавању питања Косова и Метохије.

Поповић (Фото: Јутјуб)

Поповић је истакао да би укључивање Русије у дијалог о КиМ био гарант очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије.

- Русија је данас економски и војно најмоћнија у својој новијој историји. Председник Путин је до сада више пута показао да је највећи пријатељ и заштитник српског народа - поручио је Поповић у писаној изјави.

Он је нагласио да се Србија налази под великим притиском западних земаља да легализује противправну сецесију своје јужне покрајине. 

- На Србију се врше огромни притисци да дозволи да лажна дрзава Косово постане члан УН, као и да са том лажном државом буде потписан правно обавезујући документ. Српски народ то никада неће дозволити - навео је Поповић. 

Додао је да је српски народ захвалан Русији на принципијелној подршци у одбрани српских националних интереса на Косову и у Републици Српској. 

- Тај осећај пријатељства и подршке је узајаман. Србија никада неће увести санкције Русији и никада неће постати члан НАТО пакта. Наше две земље биле су једна уз другу у најтежим тренуцима у прошлости, бићемо заједно и у будућности - закључио је Поповић. 

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин истакао је данас у ауторском тексту у „Политици“ да је могуће "дубље" укључивање Русије у решавање косовског проблема, да ће Русија подржати одлуку коју Србија и српски народ сматрају прихватљивом, те да је за Русију полазна тачка у решавању питања Косова Резолуција 1244.

Исламска држава у Сирији има упоришта још само на територији која је под окупацијом САД. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ненад Поповић о Русији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА