Најновије

СТИГАО ПОЛИЦИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ ИЗ НЕМАЧКЕ: Мехо Омеровић је поштено избламирао и себе и нашу земљу, а проћи ће некажњено

Крађом парфема и кармина у фри шопу на аеродрому у Франфурту посланик Мехо Омеровић осрамотио је државу и могуће је да ће се из овог скандала извући без последица. Захваљујући дипломатском имунитету Омеровић није приведен у полицијску станицу, а само од њега зависи да ли ће и даље остати на месту народног посланика.

Мехо Омеровић (Фото: Јутјуб)

Маја Гојковић, председница Скупштине, открила је данас на седници у парламенту да се Мехо Омеровић полицајцима на аеродрому није правдао за "учињено дело", већ да се само позвао на дипломатски имунитет. Како је рекла, то пише у извештају немачке полиције који је она недавно добила.

- Због тога што поседује дипломатски пасош он је пуштен на слободу, а не због неких других околности - рекла је Гојковићева, додајући да полицијски извештај "још није за јавност".

Ипак, како кажу у Влади Србије, не ради се о новом извештају, већ о првом и једином из којег су детаљи већ процурели у јавност. Наш добро обавештени саговорник наводи да је то за немачку полицију завршен случај и да нових детаља о томе неће бити.

- Чим се Омеровић позвао на дипломатски имунитет, то је за њих завршена прича. Они су га пустили због дипломатског пасоша, а потом су затражили проверу његовог дипломатског статуса - каже наш извор.

Мада је за немачке органе то завршена прича, српска јавност још нема све информације о овом скандалу. И даље је нејасно у ком тренутку је Омеровића зауставила полиција на аеродрому - да ли је он затечен у крађи у фри шопу и да ли га је тада полиција легитимисала, или је са парфемом и карминима изашао из њега.

Како се правдао Омеровић?

По причи Омеровића, он је несвесно те козметичке производе изнео из фри шопа и однео у тоалет, а када је схватио шта је урадио вратио се у радњу, где га је сачекао полицајац. Овај посланик у изјави за медије изјавио је да је имао стомачних проблема и да се због њих нашао у тој непријатној ситуацији.

- Узео сам парфем и три кармина. Међутим, у једном тренутку доживео сам стравичан, јак, снажан и неиздржив бол, као да ми је неко забио нож у стомак. Згрчио сам се и осетио да ми се црева празне. Успаничио сам се и избезумио, тражио стрелице за тоалет. Истрчао сам из фри шопа и у wц-у схватио да сам понео парфеме - правдао се Омеровић.

У ово оправдање посланика СДПС мало ко је поверовао. Па, ипак, осим евентуалног избацивања из странке (чекају се додатни подаци), по питању његове одговорности, ништа не може да се учини.

Он неће бити кривично гоњен у Немачкој, а по закону не постоји начин да буде смењен са функције народног посланика. Једино што је теоријски могуће је да сам поднесе оставку.

Гојковић: Могу да не потпишем продужавање дипломатског пасоша

Постоји могућност и да му не буде продужен дипломатски пасош. Како је рекла Маја Гојковић, ако се потврди да је све како пише у извештају немачке полиције, она неће потписати да добије дипломатску путну исправу.

- Такође, ја потписујем и путне налоге - додала је она.

На протестима против поскупљења горива приведен је и рањеник са Кошара, више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ: Зашто се ћути о Мехи Омеровићу?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА