Најновије

СТИЖУ ПРЕКАЉЕНИ АСАДОВИ САВЕЗНИЦИ: Спремају се да сатру Исламску државу за сва времена! (ВИДЕО)

Пошто је Исламска држава појачала нападе на сиријске снаге позициониране у источној Сирији, сиријска војска је наставила да шаље појачања у то подручје како би уништили терористичку групу.

Асадови савезници (Фото: Јутјуб)

Напади ИД у протеклих неколико недеља нанели су губитке владиним трупама распоређеним у пустињи која се протеже од источног Хомса до ирачке границе.

Новообјављени видео снимак показује војни конвој иранског "Liva Fatemiouna", који се упутио на бојно поље близу граничног града Абу Камала. Конвој се састоји од наоружаних бораца, оклопних возила, камиона и тенкова.

"Liva Fatemioun" је авганистанска шиитска група која је финансирана и обучавана од Иранског Корпуса Исламске револуционарне гарде, како би се борила против Исламске државе заједно са сиријском владом.

Треба рећи да су шиити (углавном Хазари) у Авганистану и те како угњетавана и дискриминисана етно-религијска група која је била под снажним нападима талибана и Ал Каиде, али и џихадиста Исламске државе. Природно су везани за земље у којој се практикује шиитски ислам - Иран, Азербејџан, Ирак, Сирија и Либан, па стога не чуди њихово присуство у виду добровољаца у Сирији и на страни владиних снага.

Погледајте ОВДЕ како исламисти дижу у ваздух централни штаб Хаџат Тахрир ал-Шама.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА