Најновије

УСЕВИ ТОТАЛНО УНИШТЕНИ: Српски сељаци очајни, страдао целокупан род, а ево где је било најгоре

Ноћ која је за нама била је једна од најгорих које српски пољопривредници памте. Сви они који су нешто засадили и од тога живе годинама, деценијама, ноћас су бдили поред прозора, надајући се да јутро неће бити тако црно.

Кућа као после бомбардовања (Фото: Јутјуб)

Када се разданило, њима се смрачило. Неверица, немоћ, али и страх од нове непогоде, док чекају да добију тачну процену штете. А она је и без коначних цифри јасна и тотална.

Тукао је град овог последњих месец дана, али никад као сад. Ове леденице сравниле су са земљом нејаке стабљике.

Полупани су црепови на крововима, разбијени прозори, а о усевима да и не говоримо. Пшеница, сунцокрет и остали усеви су стопроцентно страдали. Такође, велике количине воде су по улицама и у кућама. Поломљене су гране на дрвећу, али су и цела стабла ишчупана из земље.

Само у Тополи, чувеном воћарском крају, страдали су усеви на 6.500 квадратних метара. А иза судњег дана остао је човек да се бори и живи са последицама.

Највећа штета забележена је у селима око Ужица и Велике Плане, Прибоја, Пожаревца где је невреме нанело велику материјалну штету готово свим домаћинствима. Страдао је, можда и највише, Лозовик, месташце поред Велике Плане.

Мештани кажу да не памте последњих 50-60 година овакво невреме. Ништа не помаже ни то што је држава у среду, преко Републичког хидрометеоролошког завода, испалила 1.164 противградних ракета.

Последице катастрофалног невремена у Ужицу погледајте .

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА