Најновије

ВЕСИЋ ПИО "ЧЕСМОВАЧУ" ПРЕД НОВИНАРИМА: Лажи о неисправности воде, пријавили смо их полицији због ширења панике!

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су инфомације о неисправности воде за пиће у Београду лажне и да представљају ширење панике. Додао је да су полицији пријављени људи који су ширили лажне вести и очекује да они буду процесуирани.

Горан Весић (Фото:Н1/принтскрин)

На друштвеним мрежама се појавила информација да вода у Београду није безбедна за пиће, али су у Београдском водоводу и канализацији то демантовали.  

Весић наглашава да градски Завод за јавно здравље врши мерења свакодневно и да јутрошња мерења потврђују да су резултати такви да је вода потпуно исправна за пиће.

"Квалитет воде је одличан, много бољи од многих флашираних вода", рекао је Весић.

Он додаје да не постоји могућност да дође до промене квалитета воде, а да то не утврди Завод.

"Ако до тога и дође, обавезни су да о свакој промени обавесте јавност", рекао је Весић. 

Он је Београђанима поручио да слободно користе градску воду и да "не наседају на провокације".

"Ово је била организована провокација", закључио је Весић, који је на крају конференције попио чашу воде из чесме.

Ђорђевић: Одговорно тврдим да Београђани пију здраву воду   

"Ово је бруталан начин да неке одређене групације људи мисле да остваре нешто што нису до сад успеле да остваре. Користе нешто што је најосетљивије, воду коју пију деца, болесни људи, стари људи, да уз ширење панике остваре неке своје циљеве", рекао је директор Београдског водовода и канализације Драган Ђорђевић.  

Додао је да се ове године обележава 126 година постојања Београдског водовода и канализације, а да се за то време није десио ниједан инцидент, нити акцидент.

"Тврдим да овде раде веома стручни и одговорни људи, најсавременије лабораторије, вршимо контролу. Као кровна контрола је Градски завод за јавно здравље", рекао је. 

Рекао је да је пријавио све ово што се дешава надлежним институцијама, као и да очекују да ће бити нађени они који су пустили ове информације.

"Одговорно тврдим да Београђани пију здраву пијаћу воду", нагласио је, додајући да су једине две одговорне институције Београдски водовод и Градски завод за јавно здравље.

Матијевић: Ако нешто не буде у реду, бићу прва која ће упозорити

"Завод јесте јавно здравствена установа која је основана да брине и чува здравље наших грађана, бринемо какву воду пије, какав ваздух удише, какву земљу газимо", рекла је директорка Градског завода за јавно здравље Душанка Матијевић.  

Истакла је да је програм контроле Београдског водовода један од најригорознијих.   

"Метан је земни гас који је јако слабо растворљив у води, испарио би одмах, то је хемија, неки пети разред основне школе. Не радимо само хемијску анализу, већ и најпрецизније биолошке анализе", рекла је.  

Додала је да постоји посебан програм који Градски завод спроводи, да се на дистрибутивним местима контролише каква вода долази до потрошача.   

"Вода Београдског водовода је исправна и мора да буде исправна. Ако нешто није у реду, ја ћу бити прва која ће изаћи у јавност и упозорити и градске власти и јавност, то је моја дужност", рекла је Матијевић.

Прочитајте ОВДЕ како то Србија иде на добош немачким компанијама?

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јуче је на друштвеним мрежама почела да се шири вест да се у воду коју пију Београђани излила канцерогена материја те да она није добра за пиће. 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА