Најновије

Ако вам конобар донесе чашу млаке воде, одмах је вратите: Постоји велики разлог зашто то увек треба да урадите

Када наручујете пиће или храну у ресторанима и кафићима, обично обраћате пажњу само на храну или "главно пиће", а то је највећа грешка и потенцјално највећи ризик за ваше здравље.

Илустрација (Фото: pixabay)

Стручњаци кажу да се највећи број бактерија и потенцијалних опасности по ваше здравље налази у ономе што долази као пртаилац онога што сте наручили - у чаши воде са чесме.

Једна од најопаснијих ствари коју можете конзумирати у ресторану или кафићу је "чесмовача". Све што неко време стоји на температури између 40 и 140 степени има висок потенцијал за прикупљање бактерија. Ако вода већ неко време стоји на вашем столу или вам конобар донесе млаку воду, тражите нову чашу.

Чаша у којој се налази млака вода може бити прави извор заразе, важно је да будете опрезни како бисте сачували своје здравље, поготово на овим врућинама када бактерије бујају на све стране. Осим тога, многи кафићи и ресторани продају флаширану воду, па немају одговарајуће системе за пречишћавање воде.

Осим тога у једном истраживању које је обухватило неколико ресторана брзе хране у Америци откривено је да је лед за хлађење пића садржаво више бактерија него што их је било у тоалетима тих ресторана. Разлог за то је што се он прави од воде са чесме.

Сви волимо ових 6 намирница јер мислимо да су здрави, али никако их не једите јер су сами отров! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је туширање хладном водом добро за здравље

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА