Најновије

ПАЛЕ ТЕШКЕ РЕЧИ: Жестока полемика у Скупштини о Шешељу, проституткама, "затрованој води", батинашима и патрљцима!

Да ли је Војислав Шешељ ратни злочинац, који је назив за противнике државе, ко управља општинама и градовима, а ко стоји иза прича да је вода у Београду неисправна и шта је њихов циљ, биле су теме скупштинске полемике у којој су учествовали посланици Српске напредне странке (СНС), Демократске странке (ДС) и Српске радикалне странке (СРС).

Скупштина Србије (Фото: Синхуа)

Посланик ДС Радослав Милојичић питао је да ли Дарко Глишић (СНС) ради у предузећу за путеве код (Зорана) Дробњака или у Министарству за државну управу и локалну самоуправу с озбиром да он, како каже, одлучује шта ће да се ради у Смедереву, а не градоначелница Јасна Аврамовић.

- Да ли ће и даље Јасна Аврамовић обављати своју функцију или ће без кичме послушати њих (из СНС)? За кога су грађани Смедерева гласали - упитао је Милојичић.

Шеф посланика СНС Александар Мартиновић му је одговорио да је СНС уређена и организована странка и да је нормално да ће се питати они коме су грађани дали највеће поверење и поручио Милојичићу да СНС никада неће питати људе попут њега, или Шутановца и осталих који су упропастили државу, шта треба да се ради.

- Шта грађани мисле о вама рекли су на изборима и 2012. 2014, 2016. и 2017. године. Грађани хоће да се у локалним самоуправама пита СНС, па и Дарко Глишић - одговорио је Мартиновић.

- Мени је жао министре, ако ово нисте чули. По ком закону и на основу ког члана управља неко кога грађани нису бирали? Захтевам да се донесу стенографске белешке, да се потврди оно што ДС прича, да градовима и општинама управљају СНС криминалци, а не председници општина - рекао је Милојичић.

Наводећи да је Милојичић политичка незналица, Мартиновић је казао да, докле год грађани Србије буду давали политичку подршку Александру Вучићу и СНС, сваки локални и републички функционер има дужност и обавезу да следи програм и политику странке.

- Тако је свуда у цивилизованом свету. Нико не води политику на своју руку мимо политике странке која га је кандидовала на изборима - одговорио је Мартиновић.

Вода, Јеремић, блокаде

Све пропагандне лажи да вода у Београду није за пиће, напад на полицајца, блокаде путева, изјава Вука Јеремића да Александар Вучић организује нападе на Србе на КиМ, све је то, каже Мартиновић, артиљеријска припрема за свеопшти напад на државу.

- Они знају да жалосни остаци опозиције не могу да победе Вучића и СНС без помоћи споља, па су се онда удружили и споља и изнутра да падне држава Србија на колена. Нећемо вам то дозволити. 5. октобар у Србији нећете да гледате - рекао је Мартиновић.

Одговарајући на оптужбе Александре Јерков (ДС) да СНС има своје батинаше, Мартиновић је рекао:

- Замислите да СНС има потребу да лови и туче симпатизере ДС, странке која не може да пређе цензус ни на једним изборима. Ви сте у Београду једва прешли два одсто. Шта има ко вас да туче? Ви сте за жаљење, од једне угледне странке каква је некад била, направили сте један патрљак за кога нико више неће да гласа - рекао је Мартиновић.

Јерков је реплицирала да ниједна странка у којој је Мартиновић био, или у којој је сада, нити је, како каже, угледна, нити је имала шансу да буде угледна, на шта је шеф посланика СНС одговорио да се не стиди времена када је био у СРС јер су они тада били једни од главних противника режима који је успостављен 2000-те године, па свакако ни сада када је у СНС која је успела да реформише и препороди Србију.

Полемика се наставила између посланика СРС и ДС, а Јерков је казала да на оптужбе странке осуђеног ратног злочинца нема намеру да одговара, јер све што они говоре, како каже, не завређује пажњу.

- Највећи олош који се у Србији појавио су они који за Шешеља говоре да је ратни злочинац. Како вас није срамота? Шешељ нити је оптужен нити је осуђен, нити је ратни злочинац. Што се тиче улоге на политичкој сцени, ви ћете олошу бити запамћени по томе што сте седели у скупштини са Војиславом Шешељем - рекао је посланик СРС Милорад Мирчић.

Двоструки аршини

Бошко Обрадовић из Двери имао је примедбе како Маја Гојковић води седницу јер има, како је рекао, двоструке аршине, а Гојковића му је поручила да су аршини исти, односно "да уопште нема аршине данас".

- Реците једни другима шта желите. Аршини су једнаки. Или да пустимо сваког да каже шта има, или да сечемо све. Ево, узећу Бошка за консултанта - рекла је Гојковић.

На критике посланице ДС Маје Виденовић да не реагује на претње које радикали упућују демократама, Гојковић је рекла да ће "изгледа она данас најгоре да прође и да ће на крају да добије и батине".

За реч се јавила Вјерица Радета која је "објаснила зашто посланици добацују Александри Јерков".

- Војислав Шешељ није злочинац. У пресуди коју је Шешељ добио не пише да је извршио ратни злочин. У интересу непријатеља Србије је да то форсирају да би једног дана могли да искористе и да још озбиљније крену на разбијање државе. За сваког ко је противник државе се каже да је усташа. За неког ко то ради за паре - проститутка. Отуда је она усташка проститутка - рекла је Радета.

Прочитајте ОВДЕ ко је више радио на издаји Косова и Метохије, Вучић или демократе? 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић: СНС нема своје кадрове, па поставља кадрове бившег режима!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА