Најновије

ЗАТВОРСКЕ МУКЕ КОМАНДАНТА КНИНЏИ: Капетан Драган ће ослепети у затвору, Хрвати му не дају на операцију!

Васиљковић, који се налази у сплитском затвору, има проблем с видом због катаракте, али његов захтев да му се омогући лечење још је без одговора.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

Ратни командант Книнџи Драган Васиљковић, који се налази у затвору у Хрватској, већ месецима има проблем с видом и тражио је од надлежних да му омогуће хитну операцију катаракте, али засад није добио било какав одговор.

Лекари упозоравају да, уколико се не лечи, катаракта може да доведе до слепила. Иначе, Васиљковић, који је познатији као Капетан Драган, чека одлуку по жалби на првостепену пресуду којом је септембра 2017. у Сплиту осуђен на 15 година затвора.

- Већ дуже времена Васиљковић има проблем с видом због катаракте, коју мора да оперише. Упутио је захтев да му се то омогући, али до данас му није дозвољено. Он би највише желео да то буде урађено у Београду, али су мале шансе да ће му то дозволити. Ако му уопште и изађу у сусрет, захват би био изведен у Хрватској. Осим тога, он се последњих недеља жали и да му се много спава, што указује на то да је у депресији - прича саговорник близак Капетану Драгану. 

Такође, подсећа да Васиљковић има уграђен стент, као и да има проблеме с дијабетесом, али се, како каже, засад добро држи.

Катаракта може да има кобне последице, упозоравају лекари.

- Уколико се не лечи на време, катаракта доводи до слепила. То је једна од озбиљних очних болести - објашњава један од београдских офталмолога.

Саво Штрбац, члан тима за одбрану Васиљковића, потврђује да Капетан Драган има здравствених потешкоћа, али истиче да се он не предаје.

- Најтежи здравствени проблем је био прошле године. Тада је имао проблем са срцем, па су му уградили један стент. Он се на то шалио како му машина, мислећи на срце, сада боље ради него пре. Има проблема с катарактом... Он је иначе психички јак иако било који човек који проведе у затвору скоро 12 година не може да изгледа психички баш најбоље - каже Штрбац.

Он додаје да очекује да ће првостепена пресуда бити укинута, а у случају да буде потврђена, Васиљковић има законску могућност да тражи условни отпуст јер је издржао две трећине казне.

Чињенице:

Командант Книнџи пао у Аустралији

- Током рата, Васиљковић био вођа српских паравојних снага Книнџе
- Оптужен за злочине из 1991. и 1993.
- Теретили га за злостављање заробљеника у Книну
- Оптужен за смрт два хрватска војника
- Оптужен да је 1991. израдио план напада и заузимање глинске полицијске станице
- Ухапшен 2006. у Аустралији, изручен Хрватској
- Првостепено осуђен на 15 година затвора

Прочитајте ОВДЕ какав су то косовски ултиматум спремиле САД и ЕУ за Србију?

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Капетан Драган - Како је почело и како ће се завршити.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА