Најновије

БРУКА У ДЕМОКРАТСКОЈ СТРАНЦИ: Без кворума на Главном одбору, нису могли да изаберу органе странке

На првој седници Главног одбора Демократске странке од када је изабран за председника странке, Зоран Лутовац није имао кворум због чега није изабран Извршни одбор. На дневном реду биле су три тачке - предлог одлуке о учешћу у формирању опозиционог савеза, избор органа Демократске странке и као треће питања и предлози. Када је изгласана прва тачка, такође без кворума, али на шта нико није имао примедбе, Лутовац је одлучио да остале тачке скине са дневног реда, да би избегао непријатност да неко од присутних тражи да се преброје присутни.

Лутовац (фото: принтскрин)

Лутовац је имао намеру да Извршни одбор бира лично без консултација са одборима у Војводини, Србији и Београду. Иако су му поједини функционери данима уназад најављивали да неће гласати за његов предлог или да ће га бојкотовати, он није хтео да одустане.

- Никада се није догодило да председник сам бира Извршни одбор. То ни Тадић није радио у време највеће моћи. Не ради се то на основу симпатије, већ на основу рада, резултата... Зато је ДС другачија од осталих странака - наводи извор из врха странке.

Наш саговорник каже да се никада у историји није догодило да на првој седници Главног одбора после избора новог председника, нема кворума. Све је изгледало тужно. Седница је трајала сат времена и само три говорника су била. Ранијих година година било је по 20 говорника, а седнице су трајале четири сата, некад и више.

Због недостатка кворума није могла да буде констатована оставка алтуелног председника ИО Радослава Милојичића Кене због чега ће он и постојећи извршни одбор наставити да обављају посао који су радили и до сада, све док Лутовац не обезбеди кворум или не попусти пред већином и прихвати њихове преслоге за чланове поменутог тела.

Да су сазнања тачна види се и из званичног саопштења ДС након седнице, у коме се ни речју не помиње друга тачка дневног реда - избор органа странке.

"Главни одбор Демократске странке донео је одлуку о учешћу у формирању опозиционог савеза. Зоран Лутовац је члановима ГО рекао да ће странка бити један од оснивача и чланова Савеза и да сарадња са другим опозиционим странкама није ствар избора него ствар нужности", пише у саопштењу.

Лутовац је, наводи се, истакао да је задатак Савеза да пробуди наду, извуче грађане из апатије и да покаже да је спреман да ради за опште добро.

ОВДЕ погледајте шта је било са Стефаном Цветковићем. 

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лутовац, говор на изборној скупштини

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА