Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ПОЧЕТАК УЈЕДИЊЕЊА ПРОЗАПАДНЕ ОПОЗИЦИЈЕ? ДС донео одлуку о учешћу у формирању Савеза за Србију

Главни одбор Демократске странке донео је одлуку о учешћу у формирању опозиционог Савеза за Србију, објавили су функционери ДС-а на Твитеру.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

"Демократска странка донела одлуку о учешћу у формирању опозиционог савеза. Предстоји нам велика борба. За грађане, за бољу Србију, за бољи живот у њој", написала је на свом Твитер налогу потпредседница ДС-а Александра Јерков, а Балша Божовић је честитао демократама на тој одлуци и поручио: "Велики дани за наше грађане тек предстоје".

Председник Демократске странке Зоран Лутовац предложио је раније данас ГО странке да се уђе у разговоре о формирању Савеза за Србију у коме ће, каже ДС, бити члан и оснивач.

Лутовац је новинарима уочи почетка седнице ГО, упитан да ли ће ДС бити стожер Савеза, казао да ће ДС имати равноправан статус са свим другим странкама које ће бити оснивачи, да се о томе разговарало са председницима других странака и да је то заједнички договор.

Упитан које би то странке могле да уђу у Савез, који је иницирао Драган Ђилас, рекао је да то не може да претпостави, али да је свакако Савез отворен за партије аутентичне опозиције без обзира на њихову полтичку оријентацију.

Да ли је ДС данас имала кворум за одлучивање, ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лутовац о уједињењу опозиције

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА