Најновије

ВЕЛИКА ПОБЕДА ОРЛОВА: Костарика-Србија 0:1 (ВИДЕО)

Репрезентација Србије победила је Костарику у Самари 0:1 (0:0) голом Александра Коларова у мечу првог кола Групе Е на Светском првенству.

Гол Коларова (фото: јутјуб)

Капитен тријумф "орловима" донео поготком у 56. минуту. Маестрално је извео слободан ударац са око 25 метара и зарио лопту у рашље гола иначе одличног Кејлора Наваса.

Тај пројектил Коларова не би зауставила ни два Наваса...

Селектор Младен Крстајић је на терен послао тим са једном изменом у односу на генералну проверу са Боливијом, указао је поверење Миливојевићу, док је Костића оставио на клупи.

У таквој поставци Милинковић-Савић имао је офанзивнију улогу, што се показало као пун погодак. Ас Лација одиграо је маестрално и, уз Тошића, Тадића и, наравно стрелца Коларова, био најбољи на терену.

"Орлови" су у већем делу меча деловали компактно и имали контролу над дешавањима на терену.

Кад се подвуче црта, Костариканци су за 90 минута створили једну шансу, и то већ у 12 минуту када је Гонзалез остао сам на петерцу, али је лоше шутирао главом. И то је био једини моменат када смо стрепели...

А на другој страни, наша репрезентација је имала знатно више прилика.

У 43. минуту мајсторија Милинковић-Савића није крунисана поготком. Ухватио је страшне маказице! Навас је фантастично интервенисао и одбранио! Судија је досудио офсајд, али офсајда није било. Да се мрежа затресла, прегледавањем видео технологије би гол сигурно био признат.

У другом полувремену "орлови" су створили три зицера! Једну пре гола Коларова, и два после.

Митровић се два пута нашао "очи у очи" са Навасом, први пут му је голман Костарике одбранио шут, а други пут је српски нападач пао и пре него што је упутио ударац.

Костић, који је у игру ушао у 70. минуту, шест минута касније није добро реаговао на центаршут Тадића иако се нашао на три, четири метра од празног гола!

На крају, што је најважније, Србија је на Мундијалу стартовала победом!

ОВДЕ погледајте како су навијачи Аустралије скандирали Србији.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА