Најновије

КО КАЖЕ ДА ИСЛАМСКА ДРЖАВА НЕМА АВИЈАЦИЈУ? Мистериозни авио-напади (ВИДЕО)

Два пута у два месеца се дешава да су гађани положаји САА, а да нико не зна ко је нападач из ваздуха.

Илустрација (фото: јутјуб)

Синоћ у претпоноћним сатима неко је гађао положаје Сиријске Арапске Армије у Ал Букамал који се налазе на линији борбених дејстава против Исламске Државе. 

Број погинулих је био преко 40. Што и није изненађујуће за касни ноћни напад на уснули војнички камп беспилотном летелицом. 

Јачину и прецизност бомбардовања потврђује и овај видео са места догађаја…

Беспилотна летелица је дошла под окриљем ноћи, испалила 4 пројектила и опет нестала у ноћи. То је једино у чему се сви слажу и ту се свака прича о слагању завршава. 

У првим сатима након догађаја појавиле су се вести да су напад извеле Сједињене Државе или нека од земаља чланица коалиције. 

Те тврдње су убрзо демантоване из самог Пентагона. Портпарол Пентагона мајор Адриан Ренкин Геловеј је демантовала било какво учешће авиона коалиције у нападу на сиријску војску. 

Оно што је додатно закомпликовало ситуацију је и чињеница да је вечерас ирачка влада потврдила како су у нападу погинула 24 регуларна ирачка војника, а не припадника ирачких милиција, како је прво јављено. Они су ту били послати да помогну САА у борбама против терориста ИД  и све чланице коалиције су биле упознате са тим податаком и обавештене о месту распореда тих јединица. 

Неки медији тврде како су неименовани официри из Пентагона рекли да је напад извршила израелска војска. За сада званичних потврда тих тврдњи нема. Израел, као по обичају одбија да се изјашњава о војним операцијама, а Америка и Русија, које би могле да потврде или оповргну учешће израелске борбене беспилотне летелице у нападу, ћуте. 

Ко год да је извршио овај напад је то урадио искључиво и једино у корист терориста Исламске Државе. Ту нигде у близини нема ни једне од опозиционих група нити су убијени војници били укључени у борбена дејства против опозиције. 

Ово је други пут у последње две недеље да се дешавају такве ситуације, где нека авијација дејствује по Сиријској Арапској Армији и њеним положајима на линијама фронта против Исламске Државе, а да касније не може да се утврди ко је напад извршио. 

Након свега се поставља питање, ко каже да Исламска Држава нема авијацију? Очигледно је да је има и да координисано делује са пешадијом Исламске Државе. То је Ратом ваздухопловство Исламске Државе, а сада да ли се званично зове израелско, или некако другачије, то уопште није важно. 

ОВДЕ погледајте километрима дугу борбену колону сиријске војске која је јутрос ушла у Дару. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА