Најновије

КИНЕЗИ ЖЕСТОКО РЕАГОВАЛИ НА ТРАМПОВЕ ПРЕТЊЕ: Одговорићемо на уцене снажним контрамерама!

Кинеска влада је данас осудила претње председника САД Доналда Трампа с новим тарифама на кинеску робу у вредности 200 милијарди долара назвавши их уценом, и упозорила да ће одговорити "снажним контрамерама".

Трамп и Ђинпинг (Фото: Синхуа/ Правда)

Трамп је јуче дао налог америчком трговинском представнику да припреми нове тарифе на увоз робе из Кине, заоштравајући спор везан за политику Пекинга према технологији.

Овакав развој догађаја брине компаније и инвеститоре због могућег кочења глобалне трговине и економског раста.

Кинеско Министарство трговине упозорило је Вашингтон да је Пекинг спреман да "брани интересе кинеског народа и предузећа", не наводећи било какве детаље.

"Оваква пракса екстремног притиска и уцене одступа од консензуса који су две стране постигле у многим преговорима, и такође разочарава међународну заједницу", пише у оштро интонираном саопштењу.

"Ако америчка страна постане нерационална и објави листу (тарифа), Кина ће морати да донесе мере свеобухватне по обиму и квалитету како би узвратила снажним контрамерама".

Пекинг је у суботу објавио да уводи 25-процентне тарифе на увоз из САД-а вредан 34 милијарде америчких долара, између осталог на соју и говедину, а које ће ступити на снагу 6. јула као одговор на Трампово повећање царина на сличну количину кинеске робе.

Председник САД испуњава обећање дато Киму. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Животни пут председника Си Ђинпинга

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА