Најновије

Да ли ће сиријске власти да распусте све про-владине милиције? (ВИДЕО)

Неки сајтови преносе непотврђену вест да ће власти у Дамаску да распусте све про-владине милиције

Сиријска војска (фото: РИА)

Данас су сиријским властима блиски медији јавили како ће власти распустити про-владине милиције након завршетка предстојећих операција у јужним областима Дара и Ал Кунеитра.

Међу распуштеним снагама ће бити Националне Одбрамбене Снаге, Сиријски Маринци и Војне Заштитне Снаге. Борци из тих милиција ће бити пребачени у јединице Сиријске Арапске Армије или ће се вратити цивилном животу, ако су извршили своју војну обавезу.

Крајем прошле године командант иранске Револуционарне Гарде, генерал мајор Мухамед Али Џафари позвао је сиријске власти да претворе Националне Одбрамбене Снаге у сталну и независну јединицу. Тада су многи изразили сумњу да ће се то десити јер већина сиријских грађана верује да Сиријска Арапска Армија треба да буде једина легална војна сила у земљи.

Већина ових снага је формирано 2012. уз подршку Ирана, као помоћ САА која је тада трпела жестоке губитке у биткама на северу и југу Сирије.

Оно што је интересантно везано за Националне Одбрамбене Снаге је да оне у својим редовима имају пуно бораца који су хришћани и друзи, као и чињеница да у саставу имају батаљоне састављене искључиво од женских бораца, што можете да видите и у видеу.

ОВДЕ погледајте ново руско оружје, борбеног робота.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА