Најновије

Фила у Хагу питао Харадинаја да ли је за велику Албанију? Овај га пресекао одговором

Најпознатији српски адвокат Тома Фила Тврди да му је злочинац и актуелни премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај рекао да САД желе да направе „велику Албанију“.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Фила каже да му је Харадинај својевремено у Хагу рекао да се противи уједињењу Косова и Албаније, али да ће до тога сигурно доћи уколико то жели Вашингтон. Према његовим речима, Харадинај је био изненађен чињеницом да Србија не слуша Америку, јер би јој у том случају „ишло боље“.

Саговорник каже да је у тренутку Харадинајеве приче о „великој Албанији“ у Хагу био са Николом Шаиновићем.

- Харадинај је рекао да се чуди Србији зато што не слуша оно што Америка не прича. Јер, тобоже, Приштини иде добро, па би у случају да слушамо Вашингтон и нама кренуло на боље. Онда је у неком тренутку била прича о евентуалном уједињењу Косова и Албаније. Питали смо га: „Је ли хоћете да се припојите Албанији?“ Харадинај није крио да је против те идеје, јер му је очигледно лепо да господари „својим и целим Косовом“. Директно нам је одговорио „Нисам луд! Косово је моје. Али уколико Американци кажу, припојићемо се. Ако они то буду тражили, у реду је...“ - преноси Фила.

Коментаришући Филину изјаву Марко Ђурић, директор канцеларије за КиМ, каже да су Албанци на Косову јако разочарани и да није никаква тајна да много њих прижељкује уједињење са Албанијом.

- Та лажна држава несумњиво је постала црна рупа Европе. Тамо је чак 63 одсто људи незапослено, а већина грађана жели стварање „велике Албаније“, а не независно Косово – каже Ђурић.

"Вучић уводи цензуру на интернет како би му лакше прошло признање Косова". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тома Фила - Ђинђић и Коштуница су преварили Милошевића и изручили га у Хаг!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА