Најновије

Уметничка колонија у срцу Београда: Сазнајте све о фестивалу "Дев9ет"

У Београду је у току четврти по реду фестивал уметности "Дев9ет", који се одржава од 15. јуна до 23. јуна у насељу Вишњичка бања, а који за циљ има дељење енергије између уметника и посетилаца, уз богат музички, сценски и забавни програм!

Један од графита на фестивалу ``Дев9ет`` (Фото: Јутјуб)

Необичан интерактивни концепт фестивала под слоганом „стварај даље” садржи креативне активности из области девет различитих уметности – сликарства, вајарства, књижевности, архитектуре, фотографије, филма, плеса, музике и стрипа, а одржава се у “Циглани – клубу љубитеља тешке индустрије и уметности”. Овај клуб састоји се од низа радионица, атељеа, кафића и изложбеног простора импозантне величине. Као такав, јединствен је за излагање у Београду и шире, јер је у њега могуће сместити радове несвакидашњих форми и огромних димензија. Инспирисан песмом Милана Младеновића, овај фестивал окупиће све поменуте врсте уметности под темом “Огледало”.

Организатори су најавили учешће преко 200 сликара из земље и региона, више од стотину фотографа и вајара, 20 књижевника, као и 15 архитеката и стрип уметника, што  свакако сврстава ”Дев9т” у једну од највећих уметничких колонија на Балкану.

До 23.јуна посетиоци ће моћи да слушају концерте, гледају представе и учествују у разним креативним радионицама. Тако ће свако ко посети “Дев9ет” бити у прилици да и сам ствара на фестивалу, кроз асистенцију уметницима и интерактивне пројекте, а концерти и журке су, такође, атрактиван саставни део манифестације.


Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА