Најновије

ЂУРИЋ: Тачи сања фашистичку велику Албанију

Тачи је, уочи наставка дијалога у Бриселу, рекао да ће бити тешко да се са „Србијом постигне договор о граници“, па ће стога Приштина тражити помоћ експерата, укључујући НАТО.

Ђурић (Фото: Јутјуб)

Тачијева жеља за преговорима о граници појављује се непосредно после иступа његовог заменика у владајућој Демократској партији Косова Реџепа Хотија, који је изјавио да би Косово требало да добије и Санџак и део југа централне Србије.

- Косово са Србијом није имало границу у прошлости. Гранична линија је дуга 400 километара. Тешко ће бити да се са Србијом постигне договор о граници. За ово питање ће се тражити помоћ експерата, укључујући НАТО. Нећемо дозволити да буде угрожен ниједан милиметар територије – без срама је изјавио Тачи.

Он је нагласио да "граница" КиМ – Србија надилази сваки интерес било ког појединца, организације, политичке партије или медија.

- Формираће се стратешка группа која ће дати своје мишљење са шефовима преговарачких група и биће велике укључености. Немамо времена за губљење. Страна која одбија дијалог и европске стандарде биће стагнирајућа страна и страна замрзавања европског пута – рекао је Тачи.

Марко Ђурић, шеф Канцеларије за КиМ, изјавио је да Тачијева изјава показује да он замишља да је могуће да добију све у Бриселу, али да се то неће догодити.

- Не разумем о чему Тачи говори када каже да неће дати ни милиметар територије Косова, пошто његов није ни један једини милиметар територије Аутономне покрајине КиМ. Ова изјава која долази после провокације функционера ДПК Реџепа Хотија поново актуелизује фашистичке снове о стварању тзв. велике Албаније, али и такозване зелене трансверзале на Балкану – каже Ђурић и додаје да због одсуства спремности Приштине за компромис и озбиљан разговор од предстојећих разговора у Бриселу не очекује ништа.

Злочинац Харадинај тражи пензију од Србије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђурић: Систематско насилје над Србима на КиМ 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА